Uppvisningsmatch

Såg ni matchen mot tyska bundesligaspelare och gamla världsstjärnor på Eurosport igår? Det var kul att se Vranjes, Wislander, Tomas Svensson, Johan Petterson tillsammans på plan igen. Det kanske var sista gången. Sändningens höjdpunkt tyckte jag annars var intervjun med Per Carlén. På frågan om hur han trodde att Sverige skulle klara sig i hemma-VM svarade han att vi har en stor turnering i Sverige i januari. Och så avslutades allt med att Carlén log i kameran och såg så lycklig ut. Man kan konstatera att far och son Carlén inte begåvats med de skarpaste hjärnorna precis.

Matchen lär vara ett försök att marknadsföra handboll i USA i allmänhet och i New York i synnerhet. Men intresset kan inte sägas vara så stort. Det var inte många i publiken och större delen var väl anhöriga till spelarna. Det känns som ett dyrt spektakel där pengarna kanske kunde använts på ett bättre sätt. Matchen som sådan var ingen höjdare och visade inte hur handboll spelas på riktigt. 

Men annars tror jag att handbollen behöver breddas internationellt. Det får inte bli som ishockey eller bandy där det bara finns ett fåtal bra länder. Så fler sådana här initiativ lär väl behövas, trots allt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0