VM i Lund

Var och såg två VM matcher i Lunds Arena igår. Det var en trevlig upplevelse. Hyfsat tryck på läktarna, hyfsad handboll och det kändes faktiskt som att det var VM.

Men som vanligt i Lund så är allt inte bra, man når sällan ända fram i den här staden. Lagom till VM står ett nytt parkeringshus klart vid Arenan. Men jag kan inte låta bli att undra. Om det nu finns ett behov av ett nytt parkeringshus varför är det då klart först två och en halv säsong efter det att Arenan blev klar? Varför tog det sån tid? Och även om parkeringshuset är klart så är varken tillfartsvägen eller gångvägen till Arenan klar till VM naturligtvis. Och igår gick det inte att betala med kort i någon av husets automater. Rätt irriterande.

Och till min stora förvåning så var Lugis speaker den som fått förtroendet att vara speaker på matcherna. Jag fattar ingenting. Borde inte det första kravet man ställer på en speaker vara det att det ska gå att höra vad han/hon säger? Redan här faller han bort. Det är inte mycket som går att uppfatta av vad han säger. Det är himmelsvid skillnad från andra speakers. Några spelarnamn lyckades jag dock uppfatta och naturligtvis uttalade han flera felaktigt.

Och de ljussvaga projektorskärmarna är verkligen en nödlösning. De funkar inte. Det går inte att läsa spelprogram eller spelartrupper. Det mesta i textväg går inte att läsa eftersom texten blir för liten. Kan inte Glasmästarn hosta upp miljonerna till en jumbotron snart. Kommunen lär inte göra det.

Nog med gnäll. Jag hade förväntat mig att Spanien och Kroatien skulle vinna enkelt. Men så blev det inte.

Spanien var otroligt tröga och hade stora problem med Tunisien. Det tog mer än 10 minuter innan Spanien gjorde sitt första mål. Det var tur för Spanien att Tunisien både slarvade en hel del i anfallet och missade några frilägen, annars kunde det gått illa. Gick förresten och handlade en cola efter matchen och i baren stod då Arpad Sterbik och Iker Romero och drack öl!! Undrar om tränaren visste om det.

Och Kroatien hade också problem med Algeriet i en halvlek. Algeriet ledde med 11-8 innan Kroatien satte fart. Men matchen var körd för afrikanerna några minuter in i andra halvlek. Och vilken uppvisning av Balic. Han verkade kunna göra mål när han ville. Fattar inte hur han gång på gång kan springa igenom försvaret hur enkelt som helst. Vilken blick för spelet han har. Men i övrigt så imponerade inte Kroatien med undantag för målvakten Alilovic, som stod för flera bra räddningar. Det var kul att se den kroatiska klacken. De hördes verkligen. Men de arabiska supportrarna var också härliga att se. Och den tunisiska delen passade på att kommentera det politiska läget i Tunisien.

Apropå klack. Visst är det fantastiskt att det går att blanda supportrar från olika länder på läktarna! Det är så skönt att det inte finns några huliganer inom handboll. Undrar hur länge det kommer att vara så?

Hann se Frankrike - Egypten också igår. Karabatic var inte särskilt bra, men Frankrike imponerade ändå. De verkade gå på halvfart och ändå var Egypten totalt chanslösa. Men hur i hela friden kan Daniel Kristiansson få för sig att undra hur det kommer att gå för Frankrike eller fråga vilket lag Egypten kommer fightas med för att ta tredjeplatsen i gruppen. Kan man det minsta lilla om handboll så vet man att Frankrike går långt och att Frankrike, Spanien och Tyskland tar de tre platserna till mellanrundan. Det är inget att tveka om. Daniel får mig nästan, men bara nästan att längta efter Roger Blomqvist. Och Martin gjorde mig uppmärksam på badbollshistorien. Ja, det var verkligen pinsamt. Men det värsta är att han gör liknande misstag varje match. Jag börjar misstänka att det inte bara är så att han inte kan handboll. Han är troligen korkad också. Det kan inte vara lätt för Axnér att vara expertkommentator vid sidan om.

Och Danmark är i extas efter segern mot Rumänien. Nu är trycket stort på medalj. Men ikväll väntar Serbien för danskarna och det kan bli tufft.

Och vi själva får ju ladda om inför matchen mot Korea. Jag kan inte hjälpa det men jag är lite orolig. Måtte det gå vägen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0