Några snabba

Och nej, bloggen har inte dött riktigt än. Här kommer några funderingar.

En poäng på två matcher och så är EM-biljetten klar. Självklart missar inte Sveriges herrar detta, även om halva landslaget verkar vara skadat.

Kul att Kim Ekdahl du Rietz till sist landade i en proffsklubb. Men visst var det en märkligt lång tid innan allt gick i hamn. Vet inte om Nantes är den bästa klubben för honom att fortsätta sin utveckling i. Det känns lite tveksamt. Och frågan är om det blir RNL säsongen därefter eller ej. Det hänger ju på hur det går för Kim i Nantes. Tiden får utvisa. Men ur Lugisynvinkel blir tappet av Kim Ekdahl du Rietz kännbart. Inte undra på att Lugi letar ersättare. Huvudspåret lär vara Novica Rudovic från Montenegro som vi kan se på i TV10 ikväll. Men har verkligen Lugi råd med honom? Jag mötte "glasmästarn" för ett tag sedan och han sa att han ville dra ner på sponsringen, men visst, han hade gett Lugi en halvmiljon till ett spelarköp. Räcker de pengarna till Rudovic? Plan B verkar vara H43: s Nemanja Milosevic och det är verkligen en plan B. Han är visserligen billig och trevlig, men utvecklingskurvan verkar vara på nedåtgående. Klart är dock att Nemanja lämnar H43 som inte har råd.

Men faller V9-positionen på plats så ser Lugis herrtrupp verkligen intressant ut nästa år. Och det gör även Lugis damer. Hagman och Wallter är kanonvärvningar. Överhuvudtaget är det ur skånsk synvinkel intressant med inte mindre än fyra damlag i elitserien. Många derbyn blir det. På det hela så gillar jag att Lugi värvat smart och offensivt i år.

Stefan Lövgren som general manager i förbundet? Ja, det är ingen tvekan om att han är kompetent nog, men jag är rädd för att det kan bli en kulturkrock och att Stefan kommer att tappa lusten ganska snabbt. Kommer han verkligen att mäkta med att bryta invanda mönster och inpinkade revir inom förbundet. Vi pratar trots allt om en organisation som tidigare visat en påfallande oförmåga att utvecklas. Men kanske är Stefan precis den man behövs för att skapa något nytt. Hans person och CV verkar rätt. Det ska bli spännande att följa.

Final 4 var en missräkning för tysk handboll. Det har inte varit en rolig vinter för Tyskland. Först ett fiasko både för damer och herrar i mästerskapen. Och sen en helspansk final i Champions League. Kommer handbollsintresset att minska nu i Tyskland? Det är väl rätt troligt, trots allt. Men varför går det sämre för tysk handboll? Jag tror att ungdomsverksamheten inte är så lysande. Och att man inte hängt med i utvecklingen av spelet. Det är lite för mycket hårt fysiskt spel kryddat med skytte. Men för lite individuell teknik och skicklighet. Och sen är det kanske för många utländska spelare i ligorna. Det blir ju svårt för ungdomarna att ta steget in i elitlagen. Jag tror att de tyska landslagens problem kommer att fortsätta. Spanien däremot verkar börja bli lika bra i handboll som i fotboll.

Apropå spansk handboll så var det kul att läsa på HEH idag att de svenska målvakterna i Spanien sköter sig: Fredrik Ohlander, Richard Kappelin, Johan Sjöstrand, Herdeiro Lucau och Tomas Svensson sköter sig. Ohlander hade faktiskt gjort flest räddningar av alla målvakter. Nicklas Grundsten utmärkte sig för övrigt med flest utvisningar.

Ansvariga i svenska klubbar tycker jag bör läsa http://www.heh.nu/Articles.aspx?id=37953 . Visst ligger det mycket i det Jan skriver.


Kommentarer
Postat av: Malin Petersson

Goddag! vad rolig dina poster är. kommer med all säkerhet läsa på din blogg igen! =P Hoppas du har en bra dag ;)

2011-07-01 @ 11:16:17
URL: http://jade.se/paketresor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0