Överkörningar

Det blev trots allt inget besök i Lunds arena idag, utan det blev handboll på webben istället. Men det spelade ju egentligen ingen roll vilken match jag hade valt. Båda matcherna saknade totalt spänning.

Vid ställningen 7-4 fick Guif en straff. En situation som visade hur matchen skulle utveckla sig. Straffen sköts i ribban och när bollen sakta seglade ut mot plan så stod tre Ystadspelare helt orörliga och bara tittade på bollen medan Mathias Tholin helt enkelt tog några steg och tog bollen och satte returen i mål. Maken till passivt försvarsspel får man leta efter. Antagligen avgjordes matchen redan här. Ystadspelarna fortsatte att vara orörliga och passiva under större delen av matchen. När man minst anade det så föll man alltså åter in i gamla synder och spelade lika oengagerat som man har haft för vana att göra de senaste säsongerna. Man kan inte tro att Ystad har som slogan Passion, Glädje och Kampanda Jag försökte komma på en bra Ystadspelare och tycker precis som Magnus Grahn att unge Martinsson trots allt gjorde några snygga mål.

Men jag kan inte bara klaga på Ystad. Guif var bra. Vilken härlig offensiv och teknisk handboll man spelar. Och i dag så var även målvakts- och försvarsspelt bra. Bäst var dock publiken. Härlig publiksiffra och härlig stämning. Svensk handboll behöver att det finns handbollsintresse på andra ställen än i sydväst.

Och så kan man kanske konstatera att Malmö är på väg uppåt. Tycker att dagens seger mot H43 imponerar. Det verkar som om matchen var avgjord redan efter några minuter.   

Alingsås vinst var trots allt väntad. Men att Drott skulle spöa Sävehof med sju bollar hade jag inte förväntat mig. Nu har alltså Sävehof redan förlorat fyra!! av tio matcher. Jag var ju en av dem som trodde att Sävehof skulle tappa i kvalitet i år och det verkar som om vi hade rätt. Avsaknaden av Stenbäcken och Jakobsson är stor.

Nu börjar det trots allt bli lite poängskillnad mellan lagen i serien och även om årets säsong är jämn så börjar tabellen se ut som förväntat.


Kommentarer
Postat av: Ingela

Tyvärr för H43 så glömde grabbarna byta om o komma ner ifrån läktaren..

Dom kändes allt annat än närvarande..



Kan väl säga så här.. varken på plan eller på läktaren vann H43 idag..



Det var dubbel vinst för Malmö.. =)

2011-11-08 @ 22:57:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0