Överraskande

Vem hade trott att Sverige skulle vinna två matcher under Supercupen? Men så blev det alltså glädjande nog. Men i ärlighetens namn så vann Sverige dessa matcher mest på motståndarnas dåliga spel än att man själv spelade bra. För det svenska anfallsspelet var inte mycket att hurra för. Vinsterna hämtades hem bakåt. Jernemyr var som vanligt lysande. Och målvaktsspelet: Mattias Andersson i går, Johan Sjöstrand mot Tyskland och Andreas Palicka mot Spanien var också riktigt, riktigt bra. Men det fanns trots allt flera glädjeämnen. Niclas Barud var riktigt bra igår, Fredrik Petersen var kanske den bäste utespelaren utslaget på alla matcherna, Larholm gjorde som han brukar-varvade lysande initiativ med slarv och mindre lyckade beslut och Niclas Ekberg fortsatte sitt säkra straffskytte. Lite besviken blev jag nog på Andreas Nilsson. Det var för många inspel till honom som misslyckades. Sen vet jag inte om det beror på att han inte klarade av att hålla sin spärr eller om det berodde på att han fumlade eller om det berodde på usla passningar. Men samspelet mellan honom och 9-orna fungerade inte särskilt bra. Kristian Svensson hade lite för hög felprocent i skyttet och Patrik Fahlgren gjorde väl inte heller någon särskilt lysande insats.

Tyskland verkar ha en lång väg tillbaka till toppen. Det är ju helt otroligt vad det tyska landslaget har tappat i slagkraft. Det kan inte bara bero på alla utländska proffs i ligan, utan landslaget verkar inte alls hängt med i utvecklingen. Målvakterna håller en tveksam teknisk nivå. Anfallsspelet bygger nästan enbart på skytte utifrån och dessutom vädligt centrerat i mitten. Platsen i OS som man så hett eftertraktar blir nog svår att nå.

Och Danmark verkade väldigt omotiverade i båda deras förlustmatcher. Det var ett förbluffande blekt Danmark igår. Med all rätt så var de danska kommentatorerna och även Wilbek mycket oroade över spelet, framförallt försvarsspelete.Har alla framgångar de senaste åren vuxit dem över huvudet? Börjar de bli mätta? Är det generationsskiftet som spökar? Eller har Wilbek nått sitt bäst-före datum? Och jag som trodde att Danmark skulle klara sitt generationsskifte bättre än vad Sverige gjorde. Men det är väl för tidigt att dra några större slutsatser. Vi får se hur det går i EM.

Och Nathalie Hagman gjorde 10 mål igår. Jag har fortfarande inte kunnat smälta petningen från landslaget. Men Maria Adler har det fortfarande tungt. Igår blev det till ett ynka litet mål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0