Spel i Europa

Guif, Sävehof och Lugi spelade ute i Europa i helgen med blandat resultat.

Guif förlorade visserligen båda matcherna mot Rhein Neckar Löwen men ska ändå ha heder för sin insats. Man lyckades spela helt jämnt med tyskarna i båda matcherna. Starkt gjort med tanke på att man spelat betydligt sämre hemma de senaste matcherna.

Att Sävehof gick vidare till åttondelen i Champions League är verklige bra gjort och välbehövligt för svensk klubbhandboll. Vem vet? Sävehof har kanske tur i lottningen och klarar av att gå till kvartsfinal.  

Men vad höll Lugi på med borta i Vitryssland? Även om man spelade runt på alla spelarna när man insåg att det var kört så håller det inte att förlora med 18 bollar i första matchen. Det ser rätt illa ut.

Sävehof får ursäkta men jag passade på att se en riktigt bra handbollsmatch igår, Montpellier mot AG Köpenhamn. Danskarna gjorde en imponerande insats och vann, trots publiktrycket. Niklas Ekberg fick bra kritik. De danska kommentatorerna sa att han var kylig som en svensk höst. Även Magnus Anderson fick mycket beröm. Han var däremot kall som en svensk vinter och man lyfte fram att han inte lät sig stressas upp utan behöll omdömet. Men jag kan inte låta bli förundrad över Mikkel Hansen. Så fort danskarna fick problem så sköt han iväg en projektil och så var det mål. Det ser så lätt ut. Det känns inte längre som en omöjlighet att danskarna når Final Four. Vilken resa man har gjort i så fall. Från danska andra divisionen till europeisk toppklubb på tre säsonger.

I Sydsvenskan så fanns det en artikel för någon dag sedan som handlade om 70 miljoner. Den summan är vad det medelmåttiga ishockeylaget Malmö Redhawks drar in i sponsorintäkter. Hur mycket sponsorpengar lägger inte då hockeyn bslag på i Sverige? Jag fattar inte varför ishockeyn är så attraktiv óch har så lätt att få pengar? Ishockeyn är ju internationellt sett en liten idrott där det bara är fåtal länder som håller någon hög nivå. Skillnaden från bandyn är inte så jäkla stor. Och så roliga är inte heller alla hockeymatcher. Det känns surt att tänka på vilka framgångar andra idrotter skulle nå om man fick tillgång till hockeypengarna. Vi kunde haft ett antal storlag i fotboll eller varför inte i handboll. Det är berättigat att prata om hockeydöden. För hockeyn tar död på många sporter i Sverige.

Kommentarer
Postat av: Martin

Jämförelsen mellan hockey och bandy är nog bland de sämsta som skrivits i denna blogg. I bandyn finns tre-fyra nationer som kan ta sig till en vm-final. Ryssland, Sverige, Finland och Kazakstan. I hockeyn kan vi ta bort Kaz och lägga till tiotalet länder som håller hög klass. Däribland jättarna USA och Kanada. Handbollen är "stor" i Europa, men liten i världen. NHL gör hockeyn till en världssport. Innan handbollen blir intressant nog så kommer medelmåttiga lag som Redhawks att lägga beslag på pengarna.

2012-02-21 @ 13:29:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0