Diverse

Så Riksidrottsnämnden halverade Nacor Medinas straff. Det var inte mer än rätt. Och det säger tyvärr en del om handbollsförbundet. Frågan är om man har ett genomtänkt, dokumenterat och kommunicerat regelverk som stöd när man utdelar straff eller om det handlar om slumpmässiga beslut fattade för stunden. Jag hoppas mina misstankar är ogrundade för man kan inte döma utan någon form av känt regelverk. Men orolig blir jag Riksidrottsnämnden kan ha en så pass avvikande bedömning.

Veroljub Kosovac lämnar Skjern omedelbart. Inte helt oväntat. Kritiken har funnits där hela hösten när resultaten uteblivit. Undrar om han kommer tillbaka till Sverige och i så fall till vilken klubb? För min del så är han välkommen tillbaka till elitserien. Det behövs lag i eltiserien som spelar utgrupperat så att vi någon gång lär oss att hantera det sättet att spela handboll.

Och det gick precis som jag skrev när Per Carlén gick till Hamburg. Det var bara en fråga om när han skulle få kicken. Han är en dålig tränare som bara fått sina uppdrag pga Oscars talang. Hur ska han nu klara sig utan Oscar eller kommer Oscar också att lämna Hamburg? Kan de överhuvudtaget vara skiljda åt? Undrar nu vilken klubb som är dum nog att anställa honom?

Tänk att Zoran Roganovic just nu bara ligger femma i skytteligan. Börjar åldern ta ut sin rätt? 

Synd att det är EM-uppehåll nu när Lugis herrar fått upp farten med nio poäng på fem matcher. Lite orolig blir jag eftersom Lugi de senaste säsongerna spelat sämre efter mästerskapsuppehållen. 

Har fortfarande inte kunnat släppa Lundaspelen. Förutom en massa härliga ungdomsmatcher så fick vi se också rullstolshandboll och handboll från de mycket uppskattade lagen med förståndshandikappade. Årets final i den sk special class var en höjdare. Det är så härligt att se äkta spelglädje. Sävehof och Lugi gick sämre än vanligt i turneringen. Sävehof var bara i en final vilken man vann och Lugi i fyra med två vinster. Man kan konstatera att H43 har fått snurr på sin ungdomsverksamhet och fanns också i fyra finaler med en vinst. Och minsann inte Dalhem två titlar. När hände det senast? Lundaspelens 14 deltagande länder och 529 lag är i skuggan av Partille Cup rätt imponerande.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0