Bortalagens kväll

Äntligen slutspel och inte gick det som jag trodde ikväll, om man undantar Lugis vinst. Bortalagen spelade oväntat bra idag. I radion sa man att den stora skrällen var Lugis vinst men det måste väl ändå ha varit Malmös stronga insats borta i Eskilstuna. Det var verkligen imponerande att man lyckades pressa Guif så att matchen gick till förlängning. Men jag antar att det måste svida en del att Guif ändå lyckades vinna.

Matcherna mellan Kristianstad och Alingsås kändes på förhand öppna så det är inte helt förvånande att Kristianstad lyckades vinna borta idag. Det här blir tufft för Alingsås. Nu väntar Kristianstad hemma i sin orangea borg. Och Kristianstad har Lars Möller Madsen. Han kan på egen hand avgöra vilken match som helst.

Av rapporterna att döma så måste det ha varit riktigt härligt för Lugifansen att uppleva segern i Österporthallen eller Radonrucklet som Axnér kallar hallen. Lugis försvarsspel lysande under matchen och framförallt under första halvlek. Samtidigt som Ystad var ovanligt bleka. Var det nerverna som spökade? Men framåt var tydligen Lugis spel lika knackigt som vanligt. Det tar emot att göra mål i uppställt spel. Och det är egentligen rätt förvånande att Lugi lyckades vinna trots sin sedvanliga djupdykning i matchen när man inte gör några mål på många, många minuter. Enligt uppgift så gjorde även Lugis klack ett bra jobb idag. Det värmer ett vinrött hjärta. Jag hoppas att man gör ett lika bra jobb när damerna spelar i morgon och på herrarnas retur på söndag.

Måste bara än en gång lyfta fram Jakob Wikman-Modig i Lugi. Vilken utveckling han har haft under året! Från en tafatt och lite småklumpig spelare har han blivit en klippa i försvaret och dessutom riktigt duktig framåt. Det känns som om anfallarna i Lugi alltid har honom som en utväg när det kärvar i anfallsspelet. Det är liksom bara att slänga in bollen så fångar Wikman-Modig bollen. Jag tycker det är modigt av Lugitränarna att man från början trodde på honom och att han sakta men säkert fått växa in i rollen.

Det känns som om det blir nyckelmatcher redan i nästa omgång. Vinner Lugi och Kristianstad hemma så tror jag att semifinalplatserna är klart inom räckhåll. Och Malmö måste vinna för att inte Guif ska vinna i tre raka.

Nu får vi se om Skövde som bortalag också kan skaka om Sävehof i morgon.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0