Hoppsan

Märklig match med två ansikten i Lunds arena idag. Det började som väntat med att Lugi dominerade i första halvlek och segern kändes kassaskåpssäker men sen vänder Skövde allt i andra halvlek genom att spela mer offensivt i försvaret. Och märkligt nog så fick man också mycket lättare att göra mål på Lugi. Skövde kunde faktiskt ha avgjort redan under ordinarie speltid men Lugis målvakter höll Lugi kvar i matchen. Men det gick till förlängning och där var Skövde det helt klart det bästa laget bl a genom storspel av dotter Wislander. Sett över hela matchen så var segern rättvis.

Jag tror fortfarande att Lugi fixar en plats i SM-finalen men man är illa ute nu. En förlust borta mot Skövde och säsongen är slut. Det skulle vara ett klart underbetyg till Dragan Brljevic. Jag tror att han är det största hindret för att nå en SM-final. Med en sådan fantastisk trupp som Lugi har till sitt förfogande så borde det inte gå att missa en final. Men det är inte mycket till spel som laget presterar, utan det mesta handlar om spelarnas individuella skicklighet. Och en skada på Sabina Jacobsen borde inte heller märkas så mycket på spelet. Det var intressant att se hur passiv Dragan blev på slutet när han hade skällt färdigt på sina spelare utan att det hjälpte. Då fanns liksom inget mer att komma med. Jag är rädd att det inte räcker med att värva en massa bra spelare för att nå guld. Det hade inte skadat med en bättre tränare också. Mycket handlar om psykologi. Det är tydligt att se hur mer harmoni som motståndarlagen brukar utstråla.  

Publiksiffran under 800 åskådare var inte heller något att hurra för. Men matchtiden 18.00 var väl lite för tidig. Tar Lugi fram kämpaglöden så ska nog det här gå att vända. Dags att jobba alltså.



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0