Slutspel

Drott föll med flaggan i topp mot Skövde. Men missade ändå slutspelet. Fast jag tycker inte att det är ett lika stort mysterium som Magnus Grahn hävdade flera gånger under gårdagens tv-sändning. Det är trots allt inte särskilt stor skillnad mellan många lag i elitserien. Och i en jämn serie är det inte så konstigt att Drott denna gång missade slutspelet. Drott missar helt enkelt slutspelet för att man i år inte varit tillräckligt bra.

Och tack vare H43:s hjälpande hand så klarade Hammarby kontraktet. Hammarbys storvinst borta mot H43 blev avgörande och en annan hjälpande hand gav Zoran Roganovic som var en av dem som köpte årskort till Hammarby.

Men vilka märkliga turer det har varit med elitlicenserna i år också. När ska handbollen få ordning på regelverket och verkligen hitta en linje som man vågar följa? Handbollen har verkligen mycket att jobba med. Ibland så känns det fullständigt hopplöst. Ärligt talat så tvivlar jag på att handbollen har den nödvändiga förmågan och kraften för att utvecklas.

Men slutspelslagen blev alltså:
Guif-Malmö
Sävehof-Skövde
Ystad-Lugi
Alingsås-Kristianstad

Guif slår garanterat ut Malmö. Troligen i tre raka matcher.

Sävehof får svårare mot Skövde. Men det krävs antagligen fyra matcher.

De två andra kvartsfinalerna känns mer ovissa.

Lugi fick antagligen det lag som man har störst chans mot. Ystad är naturligtvis favoriter men det kan mycket väl gå till fem matcher.

Den andra kvartsfinalen känns ännu mer öppen. Det är fräckt att det är två lag med elitseriens bästa publikstöd som möts. Det ska bli häftigt att följa. Och det känns hopplöst att gissa vilket lag som går vidare, men måste jag satsa en slant så skulle det trots allt bli på Alingsås. Alingsås har en större vana vid slutspel samtidigt som Kristianstad känns lite väl ojämna för att vinna i en matchserie. 

Till sist. Guifs tränare fick frågan igår varför man hade vunnit serien. Han svarade att det är för att Guif hade satt upp målet att bli bäst. Varför är det inte fler lag som vågar spänna bågen på det sättet? 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0