Grått ute

Tittar ut och det är riktigt grått och disigt ute. Vilken tur jag haft som inte fick några barn som sysslade med utomhusidrotter. Handboll är perfekt för en förälder. Varmt och ombonat (i alla fall oftast) och med möjlighet att sitta ner. Tänker på alla fotbollsföräldrar som står i regn och rusk och ser sina barn springa omkring i leran.
 
Lugis herrar vann efter visst besvär mot HK Malmö i måndags. Det blev en rätt härlig match med hyfsat spel, nerver och en hel del glöd. Och publiken var ovanligt mycket med på noterna. HK Malmös ordförande ska all heder för sitt sedvanliga trummande. Det skapar stämning.
 
Malmö har egentligen ett bättre lag än sin placering men man har en för tunn trupp. Det känns som om man tröttnar i slutet av matcherna. Lugi gick runt på fler spelare och kunde dra ifrån i andra halvlek.
 
Det var kul att se Carl-Johan Andersson i HK Malmö. Lika älskad som han var i Lugi, lika hatad var han denna gång. Han är verkligen både tuff och småelak på plan.
 
Det var också kul att se Lugis ungdomar Wilthorn och Kasch. Wilthorn gick in och täppte till som en trea i försvaret när Milosevic fick rött kort. Och Kasch tog för sig framåt och gjorde några mål när Lugi ryckte ifrån.
 
Utvisningarna på Milosevic och Thynell var hårt dömda. Jag gillar inte bröderna Gomér. De har svårt att vara konsekventa och svårt att hitta en linje i sitt dömande. Det blir alltför mycket slumpmässigt och framförallt alldeles för småpetigt.
 
Det är ett mysterium att Axnér envisas med att börja med Espen Christensen i mål. Efter hans skada borta mot HK Malmö har Joakim Svensson varit bättre i mål. Det känns onödigt att låta motståndarna få ett övertag i första halvlek som man ska försöka jobba ikapp i andra halvlek.
 
Det är också ett mysterium att Malmös tränare Proppen Karlsson protesterar till sig en utvisning när Lugi är på väg att rycka loss. Det blev spiken i kistan och avgjorde matchen slutgiltigt. Inte särskilt proffsigt gjort.
 
Bäst i Lugi var dels Johannes Hippe som gjorde 11 mål och höll Lugi kvar i matchen under första halvlek när Malmö var det bättre laget och dels Jakob Wickman Modigh som återigen visade vilken bjässe han är på linjen på fysiskt och spelmässigt.
 
Det är svårare att hitta vem som var bäst i Malmö, men varför inte Fredrik Lindahl?
 
En sista sak om matchen. Undrar varför Lugi tagit ett steg tillbaka när det gäller inspringet istället för att göra det ännu häftigare. Borta är filmen, elden och den nersläckta hallen. Istället är det skolavslutning som gäller med inmarsch av lydiga skolgossar. Och när ska Lugi inse att speakern inte håller måttet. Han var med uppe i Kristianstad och de Kristianstadbor som jag satt bredvid hånade honom. Så det är inte bara jag som inte tycker att han är tillräckligt bra. Det är inte bara det att han inte har förmågan att interagera med publiken, hans röst är alldeles för gnällig för att det ska gå att uppfatta vad han säger. Och en bra speaker är en viktig del av arrangemanget. Oavsett vad som försäkras från Lugihåll så känns det alldeles för ofta att Lugi egentligen inte bryr sig om arrangemangsfrågor. Tror fasen att man inte lyckats höja publiksiffrorna med den nya arenan. Se och lär av Kristianstad!
 
Nu närmar sig Slaget i Malmö. Kristianstad kommer att mangla över Malmö. Det lär bli många Kristianstad fans på läktaren. Och Ystad slår Lugi. Ystad verkar på gång och nu har man även fått tillbaka Palle Hansen på vänster nio. Han är viktig för Ystads spel. Hoppas nu att det blir en riktig handbollsfest med många tusen på läktarna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0