Strukturella problem

Mikkel Hansen har som bekant gått ut och klagat på att det är för tätt mellan mästerskapen. Han menar att det sliter på toppspelarna. Han har helt rätt. Det blir en tuff belastning för spelarna. Det är en ren idioti att ha mästerskap varje år. Och dessutom två samma år när det är OS. Förutom att det ökar belastningen på spelarna så devalverar man också värdet på mästerskapen. Det är faktiskt inte lika roligt att vinna en titel när det kommer ett mästerskap varje år. Det märks när det är OS. Då helt plötsligt lyfter mästerskapet. Spelarna är mer utvilade och mer motiverade och turneringen blir genast bättre. Om inte en övergång görs så kommer inte alla storstjärnor vara med i EM och VM. Jag skissade på en övergång till mästerskap var fjärde år någon gång i våras. Det borde kunna gå att göra rätt så smidigt. Jag tycker man ska göra övergången på ett sådant sätt att det blir ett mästerskap tre år på raken och sedan ett viloår, inte som fotboll har EM och OS samma år.
 
Ett annat grundläggande problem är tiden för match och för pausen. Pausen är för kort för att det ska gå att ordna ett festligt arrangemang runt matchen. Det hinns inte med att sälja saker eller underhålla publiken. Jag undrar dessutom om inte matchtiden också är för kort. Vill man ha en rolig kväll så går det för snabbt med handbollen. Det tar oftast inte ens 90 minuter innan man ska gå hem igen. Jämför med hockeyn som håller på betydligt längre. Hockeyn har därmed helt andra förutsättningar att göra en match till en rolig helkväll. Kanske borde man spela 3 * 20 minuter effektiv tid som hockeyn. Eller kanske 2 * 45 minuter som fotbollen. Visst borde spelarna orka med en sådan ökning av matchtiden? Det innebär säkert också att man måste gå runt på fler spelare under matcherna men det är väl också positivt för spelarnas utveckling. Fast det innebär troligen också att man måste ha bredare trupper och det blir väl tufft ekonomiskt för klubbarna.
 
För handbollen bästa så tror jag att man måste se över det här med mästerskapen. Men också se över i vilket format handboll ska spelas. Något måste ändras för att inte handbollen ska tyna bort på sikt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0