Tisdag

Har varit utomlands ett tag i ett handbollsfritt land. Det är svårt att förstå att det finns länder som inte har lärt sig uppskatta handbollens sköna konst.
 
Hemma igen så har damlandslaget förlorat tre raka träningslandskamper. Det var kul att se alla nya debutanter och det var lugnande att se att det finns återväxt. Är dock besviken på att elitseriens bästa försvarsspelare Lugis Anna Lagerquist inte fick chansen att visa upp sig. Undrar hur Klingvall tänkte där.
 
Även om man förlorade i helgen så tycker jag inte att spelet var så dåligt och några debutanter tog dessutom tillfället i akt och spelade till sig en plats i truppen. Det är en rätt intressant trupp. Det är kul att äntligen få se några nya namn i truppen.
Målvakter:
Cecilia Grubbström, Viborg HK
Maria Olsson, Aalborg DH 
Vänster 6:
Jessica Helleberg, Team Esbjerg
Louise Sand, IK Sävehof
Jamina Roberts, IK Sävehof 
Höger 6:
Hanna Fogelström, IK Sävehof
Emma Hawia; Skuru IK 
Mitt 6:
Ulrika Ågren, Randers HK
Kristina Flognman, Toulon Saint Cyr Var Handball
Linn Blohm, IK Sävehof 
Vänster 9:
Linnea Torstenson, RK Krim Mercator
Johanna Westberg, Skuru IK 
Mitt 9:
Isabelle Gulldén, Viborg HK
Sabina Jacobsen, Randers HK
Johanna Ahlm, Viborg HK 
Höger 9:
Angelica Wallén, Team Esbjerg
 
Louise Sand har blivit en ny favorit. Härligt att se en spelare med speed och teknik på kanten. Men jag är rädd att vi ändå kommer att sakna Matilda Boson. Har inte Jamnina Roberts kommit lite i skymundan? Hon ska naturligtvis inte spela på kanten och kommer förhoppningsvis inte att göra så heller. Högerrkanten känns så där. Varken Hanna Fogelström eller Emma Hawia imponerande på mig i helgen. Mitt6 känns som rätt val. Tänk att Johanna Westberg kom med. Det är en överraskning. Antagligen kan Johanna tacka Maria Adler för att hon passade på att skada sig under sista omgången före uppehållet, men jag tycker att Johanna tog chansen och förtjänar en plats. Vad ska man säga om Linnea? Det lär väl bli lika frustrerande som vanligt att se henne spela. Jag längtar till den dag då det finns bättre spelare på positionen. Hon är där för att skjuta men gör det alldeles för sällan. Isabelle och Johanna på mitt9 håller världsklass så där är Sverige starkt rustat. Sabina Jacobsen lär ha spelat bra i Danmark men hon kändes stabbig i helgen. Jag hade hoppats att hon skulle få ett bättre fotarbete i Danmark. Jag är tveksam till hennes plats i laget men hon lär väl få stötta Angelica Wallén på höger9 som också känns som en tunn lagdel.
 
Även om försvaret verkar hålla samma klass som tidigare så ska vi inte räkna med några framgångar i EM. Jag tror inte att man klarar av att gå vidare från gruppspelet. Men på sikt så tror jag mer på damlandslaget än på herrarna.
 
Kristianstad och Lugi ångar på i herrarnas elitserie. Kristianstads publiksiffror är en våt dröm. Kul också att Markus Olsson har kommit igång. Vilket klipp killen har! Som Lundabo är jag häpen över årets Lugi. Man börjar få en kaxighet som man aldrig haft tidigare. Det kan man säkert tacka Axnér för. Försvarsspelet är imponerande. Treorna i mitten Wickman-Modig och Milosevic är inte lätta att passera och tvåorna Hallberg och Leijonberg är inte sämre. Jätten Wickman-Modig blir bara bättre och bättre. Vilken resa grabben gjort de två senaste säsongerna. Var ska det sluta? Hallberg är en av Sveriges absolut bästa mitt9:or och är viktig för Lugi framåt. Här pratar vi om en kille med karaktär som visar vilja i alla lägen. Det samma kan man säga om Leijonberg som måste vara en av de mest irriterande att möta i försvaret. Stark och med ett otroligt fotarbete så är han är en riktig iller som inte släpper motståndaren om han har kopplat greppet. Det har visserligen figurerat ett antal Lugispelare i SVT: s veckans lag under hösten, men jag tycker att både Wickman-Modig och Hallberg också förtjänar en plats i veckans lag.
 
Det var viktiga streckmatcher igår. Malmö är säkert otroligt tacksamma för uddamålsvinsten över Aranäs. Det kunde gått riktigt illa. Nu har man fortfarande chansen kvar till slutspel eller åtminstone chansen att slippa kvalspel. Aranäs blir dock alltmer akterseglade. Det blir tufft att undvika en nedflyttning. Börjar det gå emot så har man inte heller flyt. RIK vann för första gången på länge. Var det så enkelt att bara peta Wislander? Nu möter man Lugi hemma. Räcker petningen till för att slå även Lugi?
 
Men det börjar kännas som om slutspelslagen börjar dra ifrån. Skövde, Malmö och RIK måste nog snart börja spurta. Och vissts är det otroligt att Hammarby ligger på en slutspelsplats. Tänk så svårt det är för svenska lag att möta ett offensivt försvar. Konstigt att inte fler provar på att spela så utgrupperat som Hammarby gör. Det verkar ju ge resultat direkt. Men matchen mot Skånela i söndags var verkligen inte så kul. Ingen handbollspropaganda precis.
 
Och H43 verkar gå upp i eltiserien utan problem. Det var väntat men att man inte ens tappat en poäng hittills är ändå lite överraskande. Fast nu har man ju en erkänt duktig tränare. Bäva månne elitserielagen nästa år för då får man möta ännu ett lag med ett jobbigt försvarsspel.
 
Lugis damer går ju lite knackigt. Man skyller på en tunn trupp men det är ju rent nys. H65 har knappast en bredare trupp och ändå har man presterat bättre hittills. Tror fortfarande att orsaken ligger hos tränaren och att det var ett felaktigt beslut att ta in Brljevic. Men det vill man väl inte erkänna så han lär få vara kvar. Prestigen är viktig. Nu är Nathalie Hagman på gång och det kommer att lyfta Lugi. SVT har en intervju med henne på http://svthandboll.wordpress.com/2012/11/26/hagman-min-rost-hamnar-pa-team-emil/ . Intervjuaren antyder också att det finns något som inte riktigt är bra med ledarskapet.  
 
Och så mitt sedvanliga gnäll över Lugis arrangemang. Tänk att man nådde över 2000 i publik mot Drott! Det handlar antagligen bara om att Lugi ligger med i toppen för någon större ansträngning för att locka publik gjorde man inte. Men man kan konstatera att det faktiskt är roligare när det är fullt på läktarna. Men var har klacken tagit vägen? Kommer den aldrig tillbaka? Mot Drott hade Lugi äntligen en speaker som man hör vad han säger. Bravo! Låt nu honom vara kvar. Och minsann har man inte fått en ny och större resultattavla i hallen! Nu har man äntligen två stycken som visar utvisningsminuterna. Eller har man det? Den tavla som tidigare var den som visade utvisningsminuterna gjorde inte så under Drottmatchen. Jag hoppas det var en tillfällighet.
 
Men varför i hela friden envisas man med att fortsätta med ett mesigt inspring? Hur resonerar Lugi där? Är det för att man firar 100 år som förening i år som man vill ha en återgång till ett förlegat sätt att arrangera? 
 

Kommentarer
Postat av: okänd

Tyvärr men klacken har gått i pension. Vi tror och hoppas på någon form av genrationsskifte i den!

Efter flera års slit att väcka liv i Hanboll sveriges tröttaste publik så gav också vi upp tillslut.

Istället för att ha folk som dansar och sjunger i halvtidsvilan, så borde kanske lugi ha någon person som går runt nere på plan och lär folk klappa händerna i takt och tala om för publiken att ingen har dött av klappa, inte vad som är känt iaf.

Som sagt vi hoppas på nästa generation. heja lugi

2012-11-28 @ 19:48:19
Postat av: Freddezoor

Är väl knappast det med tunn trupp räknas det med 3 skador på landslagsspelare och även spelare som går in från flickor 96-97 och en trupp på snittålder 19 år. Med endast vad är det nu 3-4 spelare födda på 80-talet resten på 90-talet. H65 värvar bara spelare det är ju solklart. Lugi har en fantastisk ungdomssida med en juniortrupp som vinner mot toppmotstånd i Elitserien.

2013-01-14 @ 09:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0