Damhandboll

Först något om pågående VM för damer som har bjudit på några roliga överraskningar. Tänk att Serbien kunde slå ut Norge! Jag tycker det är både bra och roligt. Visst är det bra för handbollen att Norges dominans åtminstone för tillfället är brutet. Ingen idrott tjänar på att ha ett lag som är överlägset alla andra. Och sen är det ju alltid roligt med överraskningar. Och visst är det härligt att Brasilien lyckades hamna bland de fyra bästa och att chansen till medalj är stor. Handbollen behöver slå igenom utanför Europa. Medaljfördelningen känns nu öppen och det är omöjligt att tippa vinnaren. Man kan också konstatera att det inte var en skandal att Polen slog ut Sverige i kvalet. Det är inte vem som helst som kan slå Frankrike i en åttondel.
 
Men vilket hån det är mot damerna att ha folktomma läktare, dåliga domare, dålig tv produktion och Daniel Kristiansson som kommentator på TV4. När ska Daniel K sluta kommentera handboll? Till och med Roger Blomquist framstår som en handbollsexpert jämfört med Daniel. Några exempel på hur lite koll mannen har från en match i VM: "nu blev det ett mål som inte blev godkänt" (Axnér rättar honom med att säga att bollen gick utanför mål), "nu blev spelaren utvisad för tröjdragning" (Axnér rättar honom med att säga att det var en dragning i armen), "nu blev det avblåsning för stegfel" (Axnér rättar honom med att säga att det var ett offensivt fel) och så fortsätter det match efter match. Det är märkligt att Daniel efter trots allt rätt många handbollsmatcher fortfarande inte behärskar några regler. Irriterad blir jag också på TV4 när jag försökt spela in några matcher enligt tablån och missat slutet på matcherna eftersom tablån varit fel. Det visar egentligen hur lite TV4 bryr sig om handboll.
 
När Klingvall fick damlandslaget så ifrågasatte Axnér utnämningen. Han tvittrade något i stil med att nu blir det en återgång till 70-talets handboll. Axnér fick ju rätt till sist. Det gick åt skogen med uppdraget. Men jag vet inte om det berodde på den handboll som Klingvall ville att att landslaget skulle spela eller om det helt enkelt berodde på att han inte kunde kommunicera med betydligt yngre spelare. Klingvall tycker jag inte ska lastas för misslyckandet utan det är förbundet som bär ansvaret för situationen. Med facit i hand så borde man ha valt en annan kandidat. Ska bli spännande att se vem som tar över nu. Varför inte en dansk tränare? Med tanke på de framgångar som danska tränare har haft i dam-VM, tre av fyra damlag i semifinal tränas av danskar, så kanske vi borde få in lite nya influenser från vårt broderland i sydväst.
 
Och i morgon är det det som vi handbolls-Skåningar brukar kalla El Clasico. Lugi åker till Ystad. Det borde bli en vinröd seger. Lugi är betydligt bättre nu än i början av serien medan Ystad fortsätter att leta efter spelet. Förstår inte vad det är som är problemet i Ystad. Undrar hur länge Mats Engblom får vara kvar? Och skulle Lugis spel kärva så kan de alltid slänga in Simon Jeppsson. Nu har han kommit in och avgjort både mot Sävehof och Alingsås. Det är svårt för motståndarna att få stopp på honom när han går upp och skjuter från 13 meter. Vad månde bliva? Jag var rätt kritisk mot Lugi i början av säsongen för att man verkade tro att han skulle kunna börja leverera redan nu. Men jag hade tydligen fel. Han håller hög klass och börjar bli en riktig publikfavorit. Det blir allt fler och fler som ropar "byt in Simon" på läktarna. Kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0