Lokala märkligheter

Lugi har värvat den danske landslagsmålvakten Marcus Cleverly. Ingen dålig värvning men jag och flera andra kan ändå inte låta bli att undra varför? Det är ju inte där Lugi har störst behov av att värva. Båda Lugis målvakter ligger högst bland målvakterna i elitserien med 42 och 41 i räddningsprocent.
 
Det är svårt att hitta en röd tråd i Lugis värvningar. Lugi har inte till vana att värva spelare till de positioner man är tunnast utan verkar värva de spelare som man av olika anledningar lyckas skriva kontrakt med, oavsett på vilken position de spelare. Inför denna säsong så stod det tydligt att Lugi främst behövde förstärka på nio meter och framförallt vänster nio. Och man har lyckats värva Hippe, vilket var en klockren förstärkning, men övriga två nyförvärv blev alltså en målvakt och en mittnia. Det känns inte optimalt. Hur bra spelarna än må vara.
 
Det är inte utan att jag tycker det är lite synd om Joakim Svensson i Lugis mål, som igår spikade igen målet mot Skånela för att troligen hamna på läktaren resten av säsongen.
 
Och så har H43 fått för sig att bygga en egen träningshall i Lund. Man verkar tycka att det är för dyrt att hyra in sig i Arenan. Detta är ytterligare ett bevis på hur feltänkt Arenan i Lund är. Förutom en halvmessyr till A-hall så håller inte heller B-hallen måttet varken bildligt och bokstavligt. Nu vill den lokala fastighetspampen och handbollssponsorn Arne Paulsson bygga en C-hall vid Arenan. Han brukar få som han vill, så det lär väl bli så.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0