Några snabba

Såg en hel del dansk handboll i helgen som var. Det handlade om herrarnas slutspet i den danska cupen. Som svensk är det helt obegripligt att ett cupspel kan skapa ett sådant intresse. Men varför kan det vara stort i Danmark och helt ointressant i Sverige med cupspel? Lite synd kan jag tycka. Även om det sliter på spelarna så hade det gett mer intäkter till klubbarna. 
 
Det var en hel del svenskar i de fyra semifinal lagen. I Aalborg spelade Johan Sjöstrand, Tobias Aren, Niklas Barud, Jan Lennartsson och Johan Jacobsson. I Aarhus spelade Fredrik Petterson. Bäst spelade Fredrik Petterson som också fick glädjen att bli dansk cupmästare efter finalvinsten mot Skjern. Aalborgs alla svenskar var rätt bleka, men fick alla mycket speltid. Men jag blir frustrerad på Johan Jacobsson som inte sköt ett enda skott i andra halvlek. Märkligt med tanke på att han är på plan för att just skjuta. Johan Sjöstrand och Niklas Barud fick däremot godkänt. Egentligen är det märkligt att Aalborg inte kunde prestera mer och ligger väl bara fyra i ligan med tanke på alla stjärnor man har i laget. Tränaren Nikolaj Jacobsen fick också kritik för att han hade suttit i tv-studion under VM istället för att träna laget. Han svar på kritiken var kort: "Det står i mitt kontrakt".
 
Axnér har också tillbringat tid i tv-studion istället för att träna Lugi under speluppehållet. Och Lugi har mycket riktigt inlett våren med två raka förluster. Fast det kanske i Lugis fall handlar om den sedvanliga djupdykningen på våren. Blir det så i år igen så måste man för fasen analysera vad man gör för fel. Det skulle vara helt obegripligt om man inte kan bryta vanan att underprestera var enda vår.
 
Matchen igår mot Guif beskrevs som en toppmatch men det blev ett riktigt bottennapp. Båda lagen var riktigt usla men Guif lyckades i alla fall samla ihop sig under andra halvlek. Hörde en röst i publiken säga: "Det här var en jävla dålig match". Precis så var det. Lugi kan kanske ursäktas av att varken Hippe eller Ernstsson spelade. De hade behövts. Och det är tydligt att Lugi saknar två spelar på varje position. Det finns inga alternativ till Hippe och Tingsvall. Och när Hippe är borta och Tingsvall gör en katastrofmatch så går det inte att vinna. Ett tag spelade Lugi med två niometersspelare och fyra på sexmeter. Det två niometersspelarna var väl de två kortaste i laget. Det var lönlöst från början. Det var bara ungdomarna i Lugi som kunde gå från plan utan skämmas. Simon Jeppsson, Anton Roth och Jonathan Leijonberg visade i all fall vilja.
 
Bäst på plan i går var GUIF: s Richard Larsson men Lugi gjorde också honom bra.
 
Nu väntar Skånela borta och RIK hemma för Lugi. Det kan mycket väl bli två nya förluster. För spelet i de två första matcherna efter VM har verkligen inte varit bra.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Kent

Det löser sig när Johannes Hippe är tillbaka.
Men varför spelar inte Wickman Modig anfall? Tycker han har spelat strålande och ger skyttarna bra med plats med sin storlek.

2013-02-07 @ 18:56:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0