Lite av varje

Sydsvenskan presenterar idag publiksiffror för herrarnas lagsporter.
 
  1. Allsvenskan i fotboll - 7210
  2. Elitserien i hockey - 5707
  3. Allsvenskan i hockey - 3227
  4. Elitserien i speedway - 2786
  5. Superettan i fotboll - 2456
  6. Elitserien i bandy - 1476
  7. Elitserien i handboll - 1409
  8. Allsvenska i speedway - 1112
  9. Basketligan - 938
  10. Superligan i innebandy - 934
Även om  handbollen är en av de få sporter som ökar sina siffror. Tack Kristianstad! Så känns det ju så där att handbollen ligger på en sjundeplats. Hur kan det vara fler som gillar bandy och speedway? Och hur kan andradivisionerna i hockey och fotboll ha så mycket större publiksiffror? Det hade dock varit intressant att räkna ut hur mycket tv-tid från svenska matcher per åskådare som sporterna har. Jag skulle gissa att hockey har överlägset mest exponering följt av fotboll. Den här bloggen gör väl inte så mycket för att öka intresset, men det är tråkigt att det inte finns lika många aktiva handbollsbloggar idag som det fanns för något år sedan. Fram för mer debatt i handbolls-Sverige! För mig försvann en hel del puls när Axnér började Twittra.
 
Ska bli intressant att följa kvällens herrmatcher. De två första spåddes ju inte att bli så jämna men blev så ändå. Då kanske det blir tvärtom ikväll att det blir enkla segrar för vinnarna. Själv har jag satt en slant på Ystadvinst. Tyckte att oddset var hyfsat.
 
Undrar hur det går med Lugis damer nästa säsong. Maria Adler lämnar nu och Hagman lär ju inte vara kvar. Känns mer och mer som om Lugis satsning på damerna riskerar att falla samman.
 
Undar varför Kristian Meijer säger "puta madre" när han lyckas göra mål. Vems mamma då? Inte sin egen väl som hejar så ljudligt på sin son under matcherna?
 
Om nu Hammarby varit jobbiga att möta i år med sitt offensiva försvar. Hur ska det inte bli då när H43 går upp? Med Kos vid rodret så lär det bli offensivt försvar så det visslar om det. Ska bli kul att se Oscar Jensen i det blå stället. Undrar hur det kändes att bli blå efter alla år som Lugist? Men har väl vant av sig under tiden i HK Malmö.
 
HK Malmö ja. Hur ska det gå? Magnus Andersson får något att bita i. Visserligen har man förstärkt med Stian Tönnesen men tappar Thynell, Jensen och Skram.
 
 

Kommentarer
Postat av: Nils Petter

Jaså, det är där du sitter!

2013-03-26 @ 15:13:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0