Damhandboll

Först ett stort grattis till Sävehofs damer. Tänk att man klarade av att gå till slutspelet i Champions League. En stor framgång för både Sävehof och svensk handboll. Vissa dristade sig till att det var damhandbollens största framgång men det tycker jag fortfarande att EM-silvret 2010 är. En pinne igår räckte för att båda lagen skulle gå vidare. Men Sävehof var närmast en seger och borde ha vunnit. Sävehof kunde ryckt loss redan i under första halvan av första halvlek då försvarsspelet var lysande, men man brände tokmånga lägen. Men framförallt skulle man ha avgjort när man leder med tre bollar, har fått sig tilldelat en straff och ska spela med två fler i nästan två minuter. Men den perioden vann Krima med en boll. Där gjorde nerverna sig påminda. Nerverna hölls däremot i shack när man trots underläge med två bollar kunde vända till oavgjort under de sista 90 sekunderna. Vill passa på att hylla doldisen Signell som håller på att skapa en sällsynt framgångssaga med laget.
 
I skuggan av denna framgång så vann även Lugis damer borta mot tyska fyran Buxtehude. Starkt gjort. Jag såg slutet på matchen på webben och Lugi kändes som det bättre laget under matchen. Retur på söndag hemma och det bör bli vinst även då.
 
Och H65 passade också på att slå holländska Westfriesland SEW med 13 bollar. Också imponerande bra gjort. Känns även här som om H65 kommer att vinna dubbelmötet.
 
Man kan alltså konstatera att svenska elitserien för damer antagligen aldrig varit bättre och att serien håller god internationell nivå numera. De framgångar som damlagen nu når utomlands har vi aldrig tidigare fått uppleva. Det bådar gott för framtiden.
 
Och snart är det herrderby i Lund. H43 tar emot Lugi. Undrar hur många som kommer när det är fotbollsgala på tv? Blir det under 1500 åskådare så är det uselt. Själv sitter jag naturligtvis på plats och kommer bl a att jämföra arrangemanget med Lugis. Vem vinner? Det hör ju till ovanligheterna att samma lag vinner två derbymatcher i rad så då skulle det alltså innebära en H43-vinst, men jag tror att Lugi vinner ikväll igen. Lugi har en mycket bättre trupp och formen verkar ju vara i uppåtstigande.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0