Traditionens makt

Det är ju ovanligt att samma Lundalag vinner två derbymatcher i följd och traditionen lever kvar. Lugi vann första derbyt men ikväll blev det oavgjort. Och ändå kändes Lugi som vinnare när det återstod en kvart. En ledning på sex bollar trodde jag inte att man skulle kunna tappa mot ett H43 som hittills haft svårt att göra mål. Men icke sa Nicke. H43 kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera när det återstod 15 sekunder. Men Lugi kändes aldrig riktigt motiverade ikväll. Det kändes redan före avkast att laddningen inte riktigt fanns där. Det var rätt håglöst och slött hela matchen. Sen kan man ju undra vad Axnér och Zanotti höll på med ikväll. Varför inledde man matchen med två linjespelare och ingen mitt 9:a? För man kan knappast hävda att Milosevic fungerar som mitt9:a även om han började matchen på den positionen. Vad var syftet med det experimentet? Det slog i alla fall inte särskilt väl ut. Och Simon Jeppsson må vara en stor talang men man skänkte antagligen bort vinsten när man satte in honom sista kvarten. Han var aldrig nära att göra mål på sina avslut. Kan notera att den spelare som enligt Magnus Grahn är så säker i läget, Kristian Meijer, missade samtliga avslut idag. Bl a det som kunde gett en vinst till Lugi när det återstod en minut. Smart att skjuta i långa hörnet när alla, framförallt gamle lagkamraten Oscar Jensen, vet att Meijer brukar skjuta i just långa hörnet.
 
Bäst i H43 blev den lille kantspelaren Simon Nyberg. Har aldrig sett honom så taggad, men så mötte han ju sina gamla lagkamrater. Vem som blev det i Lugi vet jag inte. Det är svårt att hitta någon som sticker ut, men frågan är om inte målvakten Christiansen ändå var den bäste.
 
Kul publiksiffra idag med över 2800 på läktarna. Lugi-fansen är tydligen mer intresserade av att stötta H43 än tvärtom. Men inte gav de blå på läktarna något större stöd. De hördes inte förrän de sista minuterna när man var på väg ikapp. Slött!
 
Jämförde arrangemanget med Lugi och kan konstatera att det är inte mer upphetsande att gå på match när H43 arrangerar. Finns det ingen klubb, förutom möjligen Kristianstad, som kan komma på något roligt vid sidan om?
 
Men den tappade poängen gör förhoppningsvis Lugi taggade inför hemmamatchen på onsdag mot Drott. Men spelar man lika håglöst då så blir det ytterligare en förlust.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0