Handboll i helgen

Såg Sävehofs damer vinna övertygande mot Leipzig. Kändes härligt att se ett svenskt damlag vara klart det bästa laget i en Champions League-match. Skulle förvåna mig om laget inte går vidare från gruppspelet för det känns som om man kommit förbi en mental spärr och att laget numera vet att man är jämnbördig med många internationella motståndare. Bäst i matchen var Jenny Alm med säkert skytte, Edijana Dafé med läckert spel på kanten både framåt och bakåt och Filippa Idéhn i målet. Men det finns ändå en sak som stör mig med Sävehof tjejerna. Det är bra med självförtroende och vilja att vinna men jag gillar inte när kaxighet går över i att vara stöddigt. Det är inte snyggt när Dafé skriker motståndare i huvudet när hon har gjort mål eller att låtsas att få väldigt ont när tyska målvakten boxade till henne efter matchen. Men frågan är om hon inte kommer att konkurrera ut Louise Sand som kantspelare i landslaget. Hon är ju den bättre försvarsspelaren av de två.
 
Lugis herrar vann överraskande borta mot Tatabanya. Överraskningen blev inte mindre av att både Christensen i målet och Jernemyr var skadade och missade matchen. Och själv fick jag en liten snyting. Har ju klagat på att Lugi inte värvar en målvakt och så går reserven Johan Larsson in och gör sitt livs match. Men jag tycker ändå att Lugi måste värva ytterligare en erfaren målvakt. Kul också att notera att det verkar som om försvarsspelet blev bättre när förra årets mittlås Milosevic och Wickman-Modig fick spela ihop igen.
 
Tänk att Drott fortfarande inte har vunnit. Det var dessutom nära att H43 hade tagit båda poängen.
 
Blir inte klok på Malmö. Vad är det som Magnus Andersson håller på att göra med laget? När kommer första förlusten? På onsdag borta mot Kristianstad? Kan mycket väl bli så. Nu när MFF snart bärgat guldet och fotbollen tar sin vinterpaus så vore det väl själve fan om Malmöborna inte började gå på handboll i Baltiska Hallen. Framförallt nu när HK Malmö för ovanlighetens skull dessutom ligger i serietopp. Gårdagens 1300 på läktarna borde gå att slå.
 
Såg även ett sargat KIF Kolding vinna en jämn match mot Wisla Plock. Det var starkt gjort att vinna mot ett sånt bra motstånd med så många skadade spelare. Bäst i KIF Kolding var Spellerberg som verkar vara i sitt livs form och Alberto Rocas. Känns lite konstigt att se en sån spansk klasspelare spela i danska ligan. I pausen på matchen blev Kim Andersson intervjuad och på förvånansvärt hyfsad danska berättade han att han varit i Barcelona och att han fått rådet att inte operera axeln. Han skulle istället käka tabletter så att svullnaden i axeln skulle gå ner och sen  köra ett speciellt träningsprogram. Då trodde man att han skulle bli frisk på betydligt kortare tid än genom en operation. Men frågan är om han hinner bli frisk och matchtränad till EM. Det verkar inte troligt.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0