Äntligen premiär

Så var äntligen handbollen igång igen. Herrarna körde som bekant igång med matchen Drott-Malmö. Och det blev ju roligt nog en överraskning direkt. Guldvinnarna från förra året fick stryk direkt hemma mot ett Malmö som varit rätt blekt i träningsmatcherna.  Verkar som om Malmö gjort en kanonvärvning i Adam Lönn. Han har varit bra i träningsmatcherna också. Ska bli spännande att följa honom under året. Man kan utgå från att han kommer att få en tuff uppvaktning framöver.
 
Hur kommer det att gå i elitserien? Det är ju roligt att det återkommit några profiler till elitserien. Skulle gissa att serien inte blir lika jämn som tidigare år. I år tror jag att topplagen drar ifrån och att vi får en tredelad tabell. Några lag hamnar ohjälpligt sist, några kommer att skvalpa i ingenmansland i mitten och så har vi några få topplag som gör upp om guldet.
 
Lugi och Kristianstad är favoriterna i år. I Lund tror man mycket på Lugi, men jag är inte lika övertygad. Jernemyr var ju en rolig värvning och har säkert genererat ett antal extra sålda säsongskort. Men i ärlighetens namn var det ju inte i försvaret Lugi behövde förstärka. Lugi har tyvärr en tendens att inte välja spelare utifrån de positioner man behöver höja nivån, utan blir lätt förblindad när det dyker upp en namnkunnig spelare. Jag hade hellre sett att man i år tog in en vänsternia och en målvakt. Man fick ju Joakim Svensson att lämna när man helt i onödan fick för sig att ta in Marcus Cleverly i våras. Skulle Espen Christensen bli skadad så får Lugi det tufft. Även om man säger att man kan ersätta med en ny målvakt från handbollsmarknaden. Niometer känns lite tunt trots allt. Joakim Ernstsson, också en tveksam värvning, var blek förra året och lyfte inte på niometerspositionen. Men förhoppningsvis så slår Simon Jeppson igenom i år som vänsternia. Han har i alla fall längden inne, men saknar fortfarande några kilo muskler.
 
Jag tror fortfarande att Kristianstad tar guldet. Det skulle bli tredje gången gillt i så fall.
 
Sävehof har en ung trupp i år och kommer högt upp i tabellen, men tar inte guld. Skövde ser intressanta ut med Kristian Svensson och bröderna Källman. De kommer att utmana i toppen.
 
Drott får det svårt i år. Europaspelet kommer att slita.
 
Tror på följande resultat i serien.
 
Kristianstad
Lugi
Skövde
Sävehof
Guif
Alingsås
Ystad
Drott
Malmö
RIK
H43
Hammarby
Önnered
Rimbo
 
Nu är vi som sagt igång. Äntligen! Nästa match blir högintressant. Sävehof tar emot Skövde och det kan bli en härlig fajt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0