Snart final

Sitter och ser bronsmatchen i EM. Matchen är inte så avslagen som jag hade förväntat. Men Spanien verkar lite hetare och kommer väl att vinna. Båda lagen är säkert riktigt besvikna över att ha missat finalmatchen. För både Spanien och Kroatien var nära att spela final. Hade inte Marqueda i Spanien haft en fullständigt misslyckad dag så tror jag att han hade vunnit över ett Frankrike som såg lite tröttkört ut. Fattar inte att Marqueda inte byttes ut. Och jag tror att Spanien med Aguinagalde hade varit en svårare motståndare än Frankrike för Danmark i en final.
 
Och Kroatien hade Danmark nästan i brygga i inledningen av andra halvlek. Men Cupic missade en straff och två frilägen under första två minuterna. Här kunde Kroatien ryckt loss och det är inte omöjligt att ledningen hade räckt hela matchen ut även om kroaterna såg otroligt slitna ut. Förstår inte varför kroaterna inte spelade med Horvat istället för Cupic.
 
Även om Frankrike är Frankrike så är danskarna favoriter finalen. Danmark har kunnat vila sig genom turneringen eftersom de hade turen att först hamna i den enklaste gruppen, för att sedan hamna i den enklaste mellanrundan. Att kunna vila spelare brukar fälla avgörandet i slutet av mästerskapen.
 
Och vilken otrolig vilken hysteri det kommer att bli i broderlandet om det blir ännu ett guld. Ett guld kommer fullständigt att dominera dansk media de närmaste dagarna. Det är inte utan att jag blir avundsjuk på danskarna. Tänk att få bo i ett land där man uppskattar handboll och där man har landslag som regelbundet tar medaljer. Som svensk är jag så trött på all hockey i tv och att behöva vänta på framgångar för våra landslag.
 
All star team har tagits ut:
Goalkeeper: Niklas Landin (DEN)
Left wing: Gudjon Valur Sigurdsson (ISL)
Left back: Mikkel Hansen (DEN)
Centre back: Domagoj Duvnjak (CRO)
Line player: Julen Aguinagalde (ESP)
Right back: Krzysztof Lijweski (POL)
Right wing: Luc Abalo (FRA)
Best Defence Player: Tobias Karlsson (SWE)
Most Valuable Player: Nikola Karabatic (FRA)
 
Rätt märkligt att Aguinagalde utsågs till bästa linjespelare. Han har väl bara spelat i tre matcher och bara varit bra i två av dessa. Luc Abalo är också ett tveksamt val. Det sticker i ögonen att välja en fuskare till All star team samtidigt som det finns hur många bra kantspelare som helst i de andra landslagen som inte fuskar. Har svårt att tycka att en spela som med vilje ofta står i målområdet när han avslutar eller som också medvetet tar fler än tre steg ska tas ut till All star team.
 
Verkligen kul att Tobias Karlsson utsågs till bästa försvarsspelare. Det är han värd.
 
Ska samla ihop mig och ge betyg till Sveriges insatser men det får bli senare i veckan.
 
När det gäller EM som helhet så tycker jag att det är tråkigt att det bara finns fyra lag som kan ta medalj. Hade önskat att toppen varit lite bredare i handbollen. Det finns några saker som oroar mig: 
  •  att man hela tiden accepterar att kantspelare är nere när de avslutar
  • att filmandet bara ökar. T ex när det gäller att försöka få till offensiva fel eller att man låtsas få slag i ansiktet. Var ska det sluta?
  • att det har blivit ett rent lotteri när det gäller offensiva fel. Bedömningarna varierar från match till match, från domare till domare. Börja tycka att man måste se över den här regeln.
  • att det alldeles för ofta blir straff, varje miss av en mittsexa eller miss av spelare som stegar förbi på tvåorna i försvaret ger en straff
  • att domarstandarden är så ojämn
  • att läktarna är glest besatta i många matcher. Det finns alldeles för få handbollsfans i världen. Och hur många kommer att ta sig till Qatar?
  • gillar inte TV4: a inte satsar fullt ut på handboll och EM. Får hela tiden känslan att TV4 bara ser handboll som en billig utfyllnad i tv tablån. Satsar man på handboll så har man inte Daniel K som kommentator och man prioriterar inte webben på bekostnad av tv-sändningarna.
Och nu vann Spanien med uddamålet. Då är det alltså bara att ladda för finalen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0