Natt och dag

I lördags en härlig match mot Hannover och idag en elitseriematch mot Rimbo. Skillnaden kunde nästan inte vara större.
 
Låt mig först säga att det var riktigt roligt i lördags. Det var som en bänkgranne hävdade: en match för män och inte en för gossar som det ofta blir i elitserien. Det är handboll på en helt annan nivå. Det är snabbare och framförallt betydligt tuffare. Utvisningarna hade haglat om det hade varit domare från elitserien. Det filmas också betydligt mer och tjuvknepen är många fler. Och det är roligt att se att Lugi kan hävda sig i denna betydligt tuffare omgivning.Och som sagt det visar än en gång att elitserien inte är så dålig längre.
 
Men det som gladde mig mest är att det ännu en gång var härligt att uppleva ett publiktryck i arenan. Biblioteksstämningen var som bortblåst. Det var härligt att se hur Lugipubliken klarade av att matcha 200 grönklädda tyska fans. Varför kan det inte alltid vara på det viset?
 
Publiksiffran, 1800, var som vanligt lite småkass. De Lugifans som inte pallade ta sig till arenan får verkligen skylla sig själva. Hur kan de vara så korkade att de väljer bort en av säsongens roligaste matcher?
 
En sak som ständigt förvånar mig och som också gör mig lite småförbannad är att det alltid är glest på Lugiläktaren, dvs där Lugis aktiva och Lugis sponsrer har sina platser. Om man nu vill stötta Lugi antingen genom pengar eller arbete, varför går man då inte ens och tittar på elitlagens matcher?
 
Nu löper Lugi en stor risk att inte gå vidare trots att man kommer att bli bland de två bästa i gruppen. EHF har sålt bort det sportsliga och låter Fuchse Berilin slippa kvartsfinalspelet eftersom de ska vara arrangörer av finalspelet ch man vill se till att de når dit. Kan inte säga att jag gillar när man tummar på det sportsliga. Man hamnar i en gråzon där man riskerar att sälja ut sin själ mer än vad man ville från början. Det är därför jag inte gillar poolspelet i elitserien.  
 
LIte av stämningen från i lördags fanns trots allt kvar i dagens match mot Rimbo. Det var även idag ett förvånansvärt bra publiktryck och detta trots att matchen inte var särskilt bra. Lugi verkade omotiverade och lyckades inte rycka loss från Rimbo i första halvlek. Kan tänka mig att Lugispelarna fick en rejäl utskällning i pausen för i andra halvlek så var man det bättre laget. Men Rimbo är ett härligt lag. De är fantastiskt duktiga på att spela utifrån sina förutsättningar och spelar smart, lurigt och på ett ovanligt udda sätt. Och sen har de en otrolig lagmoral och ger aldrig upp. Att göra 35 mål på Lugi imponerar trots allt. Men nu är det slut i elitserien för denna gång. Med dagens förlust så åker man ur. Undrar om familjeföretaget Tollbring kommer tillbaka igen? Det är inte säkert. Men man ersätts ju av ett annat lag som har haft en märklig väg till elitserien. Vilken resa Ricoh har gjort.
 
Till sist. Lugi är bra på att få fram talanger. Som bästa spelare i hemmalaget utsågs 19-årige Niklas Mörk som tidigare knappt rört bollen i elitserien. Han visade sig vara riktigt effektiv. Snygg magkänsla av ledarna att matcha honom idag.
 
Var rätt tveksam till Lugis chanser i slutspelet, men de senaste matcherna har visat att jag kanske var för tidig att döma ut killarna. Men det finns många frågetecken. Klarar man sig utan skadade Simon Jeppsson? Kommer Jernemyr tillbaka innan säsongen är slut? Håller Christensen hela säsongen ut? Klarar man av att spela slutspel och ett eventuellt fortsatt spel i EHF-cupen? Det är trots allt inte så många veckor kvar innan vi vet svaren.
 
Till sist, klart sämst på plan idag var domaren Kaspar Sjöberg. Blir så irriterad när man som domare både är lat och nonchalant.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0