Oro

Kan tycka att jag inte borde känna en viss oro inför Lugis match mot Önnered i morgon men tyvärr så har en viss nervositet infunnit sig. Även om Lugi fortfarande ligger på en fjärdeplats så är finns det flera tecken på att allt inte står rätt till. Laget är på den sämre halvan bade när det gäller gjorda som insläppta mål.och är det enda laget på övre halvan som har minus i målskillnad. Laget har blivit sämre både framåt och bakåt. Men visst borde Lugi ändå kunna slå Önnered hemma inför vad ska vi gissa, 700-800 åskådare?
 
Men det är i ärlighetens namn fler lag som går sämre än väntat. Guif och Sävehof har verkligen inlett skakigt. Guifs förlust mot H43 kom fullständigt oväntat men säkert mycket välkommet för de blå som fått ett avstånd ner till Önnered och direkt nedflyttning. Men det lag som verkar vara i upplösning är Sävehof. Tänk att de ligger utanför slutspelsplats efter 13 spelade matcher. Var det verkligen detta Peter Möller ville uppnå när han sparkade Mikael Franzén?
 
Betydligt roligare överraskningar är Ystad, Hammarby och RIK.
 
Det är riktigt kul att se vilket lyft Ystad gjort med Sebastian Seifert som tränare. Med tanke på att detta är hans första tränaruppdrag så har det gått förvånansvärt bra. Laget lyser av spelglädje. Sen har man ju också haft turen att ha en spelare i laget som verkligen är ett fynd. Jag tanker på Lukas Nilsson. Vad månde bliva? Han borde kunna gå långt med det psyket.
 
Jag är också imponerad av hur mycket Hammarby och RIK får ut från rätt tunna trupper. Här har andra lag en del att lära.
 
Och nu närmar sig årets andra derby för herrarna i Lund. Lugi tar emot H43 på söndag. Det vore väl fasen om det inte kunde bli en handbollsfest. Mer säkert är att det lär bli ännu en jämn match mellan lundalagen. Det brukar trots allt vara så när det är derby.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0