Rysare X 2

Ystad kvitterade i kvartsfinalspelet. Någon form av rättvisa var det väl som skipades. Ystad borde ha vunnit första och Lugi den andra matchen. Och jag tycker nog att det röda kortet på Anders Persson var i det hårdaste laget. Lite ilska måste man få lov att visa i en sport som innehåller så mycket av fysiskt spel.
 
Det känns helt öppet nu. Vilken skillnad det är på Ystad i år jämfört med förra året. Seifert har gjort ett bra jobb.
 
Lugis damer tog ledningen i sitt kvartsfinalspel igår i en match som hade kunnat sluta hur som helst. Men även om Lugi nu leder med 2-1 i matcher så känns det ändå helt öppet även här. Med Grubbström i mål så har Lugi i praktiken inget kantspel. Det måste ha kännts befriande när Hanna Dahlberg till sist lyckades göra två kantmål. Bäst i Lugi igår var Emelie Westberg men jag tycker att på det stora hela att Jenny Carlsson är Lugis viktigaste spelare. Hon är den ende som är konstruktiv och kan jag skapa ett vettigt anfallsspel. Frågan är om det inte är den bästa värvning som Lugi gjort de två senaste åren. Vad månde bliva?
 
En annan fråga är om inte bröderna Gomér är Sveriges sämsta domarpar. Måste vara jobbigt att spela med domare som är så fullständigt slumpmässiga i sina bedömningar.
 
Något som däremot utan tvekan är dåligt så är det Lunds handbollspublik. Under 800 åskådare en fredagkväll när damerna spelar slutspel är dåligt. Och med tanke på alla ungdomar som spelar handboll i Lund så är det otroligt märkligt att det inte finns en handbollsklack när Lugi spelar. Att klubben inte lyckats skapa en supportkultur är dåligt. 
 
Men det är positivt att Lugi haft musik i foajén före matcherna och att man infört en fanzone. Kul att något händer när det gäller arrangemang. Mer sånt!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0