Slutspel

Bakom Kristianstad är hyfsat jämnt i herrarnas elitserie. Vilka lag som går till slutspel och vilka lag som hamnar topp fyra är fortfarande oklart. Jag har ju en längre tid nu varit orolig för att Lugi kan komma att missa slutspelet. I matcherna mot Malmö och Hammarby blev det trots allt tre poäng men det var jämna matcher och Lugi hade mycket väl kunnat förlora bägge men nu lyckades man istället att förbättra sitt läge i slutspelskampen. 
 
Det är inte mycket som fungerar i Lugis spel men laget har i alla fall kvar sin lagmoral. Man har tagit poäng i många jämna matcher och även flera gånger lyckats vända underlägen i slutet av matcherna. Moralen kan räcka för att nå ett slutspel.
 
På måndag väntar RIK hemma, ett RIK som överraskat åtminstone mig i år. RIK får nog hållas som favoriter.
 
Det går rykten om att Lugi är på väg att värva en mittnia. Bättre sent än aldrig i så fall. Det skulle man gjort redan före säsongen. Återstår att se om det bara är rykten.
 
Klart är däremot att Espen Christensen lämnar Lugi till nästa säsong. Hur många poäng har han inte på egen hand fixat till Lugi i år? Utan honom hade det antagligen inte blivit ett slutspel. Han kommer verkligen att saknas. Tyvärr är det knappast troligt att Lugi kan värva någon som är lika bra så det kommer att bli en allvarlig försvagning till nästa säsong.
 
Efter varje uppehåll för mästerskap så är det intressant att se vilka lag som tappar eller behåller sin form. Denna gang har Alingsås, RIK och Malmö gått bra medan Ystad tappat en hel del av höstformen.
 
Alingsås verkar vara på gång igen. Klar seger mot Guif idag och en bra bortamatch mot KIF Kolding i helgen som var. Mycket pekar på en final mellan Alingsås och Kristianstad.
 
Måste förresten avslutningsvis passa på att nämna att jag tycker att Alingsås ibland spelar fult i överkant. Det är en sak att spela tufft men när man sätter armbågar i ansiktet eller slår motståndare i magen då är det inte tufft längre utan enbart fegt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0