Tomt

Det känns ju onekligen både tomt och snopet att damerna både blir utan medalj i hemma-EM och att det är slutspelat, även om det var väntat. Det är riktigt tråkigt. Damhandbollen hade behövt en framgång nu när det faktiskt verkar ha funnit ett stort publikintresse.
 
Men det är bara att inse att Sverige är nära men ändå så långt borta från de bästa. Vi blir inte utklassade men vi är inte heller nära att vinna. Vi är lite naiva och spelar lite för ärligt, tveksamt och snällt. Det är lite som juniorer som spelar mot seniorer. Och man spelar ojämnt. Idag inte ett spelmål på 21 minuter!!
 
Och jag är också tveksam till Signells coachande som t ex i matchen idag. Sverige inledde bra och när man hade momentum och det kändes som om att man kunde dra ifrån, då byter Signell helt plötsligt ut spelarna på nio meter och så tappade man matchen på några få minuter. Och sen när man börjar uselt i andra halvlek så dröjde det lite för länge innan han tog time out. Han verkar tydligen bli totalt handlingsförlamad när det kärvar. Och nog verkar han fortfarande att tro för mycket på sina Sävehoftjejer. Jag tror fortfarande att Sverige hade gått till semifinal med Helle Thomsen vid rodret.
 
Sen är det också tydligt att vi saknar vissa toppspelare, framförallt på nio meter. Truppen är tunn. Och de som finns har inte alltid varit i toppform. Jag tycker att Bella Gulldén inte är lika bra som när hon spelade i Danmark. Nu har hon visserligen varit småskadad och är fortfarande duktig men hon verkar inte lika vältränad som förr.
 
Natalie Hagman har verkligen varit under isen. Hon borde inte ha fått speltid. Men hon har egentligen aldrig varit särskilt kylig eller smart i sina avslut utan det går mycket på chans. Funkar det blir det succé men det kan lika gärna bli fiasko. Även om det inte funkar framåt så skulle man ju kunna anstränga sig i förvarsspelet men även där har hon underpresterat.
 
Ida Odén har inte kommit tillbaka i gammalt slag. Kan någon förklara varför hon skjuter nästan alla skott lågt i målvaktens högra hörn. Hon togs säkert med på gamla Sävehofmeriter.
 
Jenny Alm, den enda som kan avsluta utifrån, har tappat allt självförtroende.
 
Roberts, Idéhn, Bundsen är alla ojämna. Idéhn verkade inte ens särskilt taggad.
 
Lagerquist och Jacobsen i försvaret är väl jämnare men Jacobsen verkar inte hänga med i Lagerquists tempo.
 
Bäst i hittills i laget tycker jag Lagerquist har varit men hon är å andra sidan inte tillräckligt bra framåt. Kan ingen lära henne att inte kasta sig rakt framåt utan istället hoppa uppåt. Sand har också varit bra framåt men är ju en katastrof i försvaret.
 
Jag skrev i förra inlägget att domarnivån har varit rätt ok. Men efter ha sett Frankrike mot Spanien så vill jag ändra mig. Det danska domarparet var usla. Det kanske inte är politiskt korrekt, men jag tycker att man ska ta ut de bästa domarna till ett EM. Nu verkar könet vara viktigare än kompetensen. 
 
Sen fattar jag inte att man kan ha Sävehofvänliga experter i studion. Inte någon gång verkade de vilja kritisera Signell. Men vem hade trott att Johanna Ahlm skulle vilja eller rent av våga kritisera sin klubbtränare?
 
Vad ska man tro om framtiden? Jag tror att damerna behöver träna mer både teknik och fysik. Det är bara att jämföra svenska spelare med de danska eller ryska så inser man hur mycket sämre vi är på teknik och att göra saker i fart. Och vi får se hur långlivad Signell blir. Nu har det gått dåligt i två mästerskap med honom vid rodret. Hur många chanser kommer han få? Förbundet brukar ju byta tränare regelbundet.
 
Förbundet säger sig ha tagit fram ett nytt utbildningspaket. Man verkar ha förstått att det är individuell teknik och tempo som gäller för framtiden. Men vi har lång väg att gå. Det är bara att se på alla ungdomslag som spelar 6-0 försvar istället för utgrupperat. Det är lätt att bli pessimistisk efter ett sånt här EM men jag är rädd att vi kommer att få vänta på nya framgångar.
 
Bäst i EM har publiken varit. Hyfsat många och hyfsat bra stämning. Publiken i Stockholm var en positiv överraskning. Men jag är lite besviken på Göteborgarna. Handbollen är tydligen inte längre lika stark publikmässigt längre i Göteborg. Jag såg större folkvandring till Frölundaborg i lördags än till Scandinavium. En seriematch med Frölunda lockar mer än ett EM. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0