Årets sista dag

Nyårsafton är en märklig dag. Det är dagen man gör bokslut och samtidigt tittar fram mot nästa år. 
 
Handbollsmässigt har 2022 varit ett ovanligt bra år. Det blev äntligen en guldmedalj i ett mästerskap. Med facit i hand så var det egentligen märkligt att det blev guld. Först ytterst nära att inte ens gå vidare från gruppspelet, sen ett hopplöst underläge mot Norge som man lyckades hämta in och sen två jämna finalmatcher som vanns med uddamålen. Jag har svårt att tänka mig att man kan ha samma flyt i år också. Men ett efterlängtat guld blev det! Och Gottfridssons berömda timeout blev otroligt bra reklam för handboll.
 
Damlandslaget har verkligen bevisat att man tillhör toppen men för att nå medaljer behövs en bredare trupp. 
 
Ystads herrguld gladde mig. Det var en riktig överraskning. Att Sävehof inte tog guldet kan bero på att man var slitna i finalspelet. Bl a för att Lugi tvingade fram fem matcher.
 
Vad kan vi vänta av 2023? SM för herrarna kommer att stå mellan Sävehof och Kristianstad. Och jag sätter en slant på Kristianstad. Hos damerna så vinner Sävehof. 
 
Varken herrlandslaget eller damlandslaget kommer att ta någon medalj i mästerskapen. 
 
Ett helt vanligt handbollsår med andra ord.
 
Jag läste en artikel där Brännberger försvarade sitt sätt att spela handboll. Han menade att handboll är en kontaktsport och att många spelar på gränsen och att det är svårt att veta när man går över denna gräns. Ett märkligt försvar egentligen. Det faller ändå tillbaka på honom. Nästan alla handbollsspelare klarar av att veta var gränsen går vilket Brännberger helt klart inte gör. Så det säger trots allt att det är något som är fel på hans omdöme.
 
Lugis herrar förlorade en jämn match mot Sävehof. Det var en match som Lugi borde ha vunnit men man vek ner sig i slutet. Det gäller att våga vinna, inte att vara rädd för att förlora. Så nu ligger man sist och min oro i början av säsongen riskerar tyvärr att besannas. Är Milosevic verkligen rätt tränare och saknas inte några spetsspelare? Risken att åka ur är stor. Undrar när herrarna inte spelade i högsta serien senast? Men med tanke på att man kanske tappar sina två bästa spelare till nästa säsong så kanske det trots allt är på sin plats att spela i allsvenskan istället för elitserien. 
 
Men det är något konstigt med Lugi. Jag tycker att man ofta fattar märkliga beslut. Man väljer bort spelare som sen växer i andra klubbar och till och med blir landslagsspelare. Man tar in tränare som inte håller måttet. Gör tveksamma värvningar. Det är som att klubben saknar en realistisk syn på saker och ting, inte är tillräckligt cyniska. Det verkar som om beslutsfattarna har för lite fokus just på handboll utan tar hänsyn till annat. Kanske är det för många som inte har handbollskompetens som bestämmer. Till och med hemmaarenan är en halvmesyr. Jag fattar fortfarande inte hur man överhuvudtaget lyckades bygga en så dålig och felplanerad arena. Det måste ha varit svårare att göra alla dessa fel än att göra rätt. Men sämst av alla är Lundaborna som inte orkar ta sig till arenan för att se den enda elitidrott som finns i staden. Det är fantastiskt med detta totala ointresse för idrott.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0