Plötsligt händer det

Ibland är idrott som en Triss-lott. Plötsligt händer det! Vem hade trott att Ystad skulle kunna slå Flensburg i handboll? Och så inträffar det otänkbara! Fantastiskt! Verkligen starkt gjort av Ystad! Man var dessutom det bättre laget rakt igenom hela matchen så vinsten var dessutom välförtjänt.
 
Kraft i mål visade åter igen vilken skicklig målvakt han är. Han håller verkligen internationell klass. Och när han har dagen så brukar Ystad vinna. Kim Andersson sköt fler skott än vad jag sett honom göra på många år. Undrar hur axeln känns idag? Dahlin på kanten var säker i läget och hade ett övertag på Buric i Flensburgs mål. Och vilket lysande försvar det var rakt igenom matchen! Verkligen kul! Spelar Ystad så här så blir det ett nytt SM-guld!
 
Det är inte så långt mellan Ystad och Lund men där Ystad går i glädjens dagar så är det tyngre i Lund. Lugis båda seniorlag har en negativ trend och ligger nära botten. Det är visserligen ingen överraskning men det svider ändå. Damerna löper stor risk att åka ur. Det går inte att enbart göra två signaturvärvningar och tro att det ska räcka för framgång. Det behövs fler bra spelare. Framförallt inte när båda värvningarna inte håller förväntad klass. Herrarna lär väl inte åka ur men ett slutspel känns tveksamt. Jag vet inte om den nedåtgående kurvan beror på en tunnare trupp eller bytet av tränare eller både ock. Det är också troligt att Lugis ekonomi inte klarar av bredare trupper än så här. 
 
Men det är kul att herrarnas serie är jämn om man undantar Kristianstad. Det är inget lag som redan nu är en utpekad kandidat till att åka ur. Och vilka som går till slutspel går inte heller att gissa. Det kommer att bli flera spännande matcher vad det lider. 
 
Även om det är VM i fotboll just nu så börjar mina tankar gå mot handbollens VM på hemmaplan. Jag längtar men jag tror inte att vi ska ställa för höga förhoppningar på svenskarna. Det kommer att bli tufft att ta en ny medalj. Frankrike och Danmark ser svåra ut. Och Island har något intressant på gång. Men vi får väl se!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0