Kvalfyllt

Såg både OV:s och Lugis kvalmatcher igår. Båda lagen inledde lite väl passivt och kördes inledningsvis över av de allsvenska lagen. Men till skillnad från Lugi så lyckades OV komma igång och vända till vinst. 
 
Jag trodde före matcherna att OV skulle förlora och Lugi vinna men så blev det alltså precis tvärtom. Starkt gjort av OV men frågan är om de klarar några fler skador. Nu blev Albert Månsson knäskadad och lär inte spela fler matcher i kvalet, vilket är ett stort avbräck. Men att inleda med en bortaseger i kvalet gör att OV chanser att bli kvar i elitserien ökade betydligt. 
 
Tvärtom gäller för Lugi. Visserligen satt säkert tågresan upp i både ben och huvud men det kändes också som att laget inte var mentalt på plats framförallt i början av matchen. Lugi kändes tungt och trögt hela matchen igenom. När Skånelaspelarna sprudlade av energi och spelglädje så såg Lugi enbart trötta och deppiga ut. Var de tagna av stundens allvar? Var det underskattning? De kan inte bara skylla på tågresan. Och varför åkte man inte upp dagen innan för säkerrställa att man skulle vara utvilade? Fanns det inga pengar till en extra övernattning? Det handlar trots allt om lagets överlevnad. Skånelas målvakt var betydligt bättre än Lugis men Lugispelarna gjorde honom också bra. Han räddade ett otal bollar på exakt samma sätt. Han lyckades få Lugispelarna att skjuta högt och så slängde han upp en arm och tog bollen. Att inte Lugispelarna började skjuta lågt är obegripligt. Det vill till en verklig skärpning annars kan kvalet gå riktigt illa. Det kan mycket väl bli så att två klassiska lag tvingas lämna elitserien. 
 
Måste säga att det känns konstigt att RIK tvingades lämna men man har hängt på gärdsgården flera säsonger nu så det var väl dags. RIsken är stor att RIK är på väg att förvisas en längre tid från elitserien, precis som det blev för Drott. Skulle Lugi åka ur så tror jag ändå att man har stora chanser att återkomma relativt snabbt. Ungdomsverksamheten är trots allt stark men skulle man misslyckas under några år så är jag rädd att handbollen kan börja dö ut i Lund. 
 
Det är konstigt ändå hur vissa lag går framåt och andra bakåt. Allt beror på hur skickliga klubbarna och deras styrelser är på att jobba. Tidigare framgångar är ingen garanti för att det ska gå bra i framtiden också. Hoppas både RIK och Lugi stannar upp och börjar tänka i banor om hur man ska bli mer framgångsrika. Båda måste ändra sitt sätt att driva verksamheten. Gör om, gör rätt som man säger. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0