Slutet närmar sig

Nu närmar sig säsongen sitt slut. Det är lite tråkigt men också spännande för nu är det mycket som ska avgöras. Vilka kommer att bli svenska mästare? Vilka vinner Champions League?
 
Men först. Lugis herrar lyckades trots allt hålla sig kvar i elitserien medan OV precis som vanligt åkte ur.
 
För Lugis del återstår att se om man enbart sköt upp den oundvikliga nedflyttningen eller om man lyckas få ordning på både ekonomi och spelartrupp. Det ryktas om att det finns en del sponsorpengar på väg in. Som vinröd supporter håller jag tummarna för att ekonomin åtminstore blir bättre. Men när det gäller det sportsliga är jag fortsatt tveksam. Är Milosevic verkligen mogen uppgiften? Kommer Lugi göra vettiga värvningar? Framtiden får utvisa.
 
Och OV som trots allt har en bättre ekonomi än Lugi och en ungdomsverksamhet som börjar bli bättre borde väl kunna gå upp igen, även om det är nog så svårt, och någon gång hålla sig kvar. Men jag tycker att de gör lite knepiga värvningar. De verkar hellre värva äldre spelare på väg ner i karriären än yngre som är på väg upp. Senast i raden är Espen Christensen. Duktig målvakt men han närmar sig 40. 
 
I går vann Sverige rätt komfortabelt mot ett ungt och orutinerat Tyskland. Det mest positiva är ändå den harmoni som laget ändå utstrålar och att alla debutanter vågar ta för sig. Jag är ibland kritisk till Glenn Solberg men han gör mycket bra också. Det blev lite debatt om att Glenn nu även ska engagera sig i norsk klubbhandboll men det är ju idag ingen ovanlig kombination att man både tränar lands- och klubblag. Så det går säkert bra men allt snack om att det kommer gynna landslaget är trams. 
 
Apropå trams så undrar jag varför Carlsbogård blev utsedd till årets spelare. Borde inte det gå till antingen den bäste spelaren eller den som utvecklats mest? Carlsbogård uppfyller inte något av dessa krav. För mig hade valet stått mellan Gottfridsson eller Eric Johansson. 
 
Och nu tillbaka till de inledande frågorna. Finalen mellan herrarna kommer att stå mellan Kristianstad och Sävehof. Och mästare blir Kristianstad. Även om båda lagen kommer att få det tufft i semifinalerna. Både Hammarby och Ystad lär bita ifrån. Damernas kommer att stå mellan Sävehof och H65, där H65 kommer att få kämpa i seminfinalerna. Och inget kan rubba Sävehof från att ta ännu ett guld. 
 
Champions League vinns av Barcelona och Györi. Och sen väntar en lång handbollsfri sommar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0