Äntligen vinst

Igår arrangerade Lugi ett dubbelmöte. Både damerna och herrarna spelade hemma. Och kors i taket! Båda lagen vann! Damerna kom upp på lite säkrare mark medan herrarna i alla fall ordnade så att de fortfarande har häng på lagen ovanför i tabellen. Det var alltså två nödvändiga vinster! Men än är inte Lugi ute ur krisen.
 
Flink i Aftonbladet hade en artikel om Lugi för några dagar sedan. Lugis ordförande pratar då om en: ”a perfect storm” som bestod av pandemi, inflation, lågkonjunktur och att den stora ungdomsturneringen Lundaspelen, som är viktig för Lugi, fick ställas in två år i rad.
 
Dessa faktorer har säkert utlöst den akuta krisen men problemet ligger inte här. Alla andra handbollslag har drabbats av pandemi, inflation och lågkonjunktur. Många är också beroende av ungdomsturneringar utan att hamna i samma kris. Lugi har hamnat här genom att inte jobba tillräckligt hårt eller smart. Lunds kommun verkar visserligen vara hopplöst ointresserade av att hjälpa det enda elitlag som kommunen har. För dem är det viktigare med andra satsningar som t ex en idiotisk och dyr spårvagn. Men att Lugi inte lyckats bättre med sponsring från alla dessa framgångsrika internationella företag som finns i staden är närmast en skandal. Hur är det möjligt att inte lyckas bättre med sponsringen? Eller varför har man så svårt att fylla läktarna?
 
Jag tror man varit lite för bekväma och trott att det räcker med en framgångsrik ungdomsverksamhet för att kunna ha två elitlag. Men alla årskullar är inte framgångsrika. Ett billigt sätt att förbättra lagen hade varit att värva yngre talangfulla spelare, som t ex man nu gjort med Axel Månsson. Sen tycker jag att man många gånger gjort märkliga värvningar. Hur många spelare visslade inte runt i damlaget under en period? De kom och gick i ett snabbt tempo. Samtidigt som man inte ville behålla andra talangfulla spelare. Ett kardinalfel tror jag är att allt för många i styrelsen egentligen har saknat handbollskompetens.
 
Vi får se om Lugi reder ut situationen. Och även om man skulle klara sig kvar med båda seniorlagen i högsta divisionen i år så undrar jag hur det ska bli nästa år? Det ser verkligen mörkt ut.
 
Men oj vad jag hoppas att det kommer att gå vägen! Hjärtat klappar trots allt vinrött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0