Attans

Så gick Sverige trots allt till semifinal. Annat hade varit en besvikelse eftersom allt var krattat för att det skulle gå bra för Sverige. Men det blev en dyrköpt seger igår. Gottfridssons skada kom verkligen olämpligt. Och vilken skitskada sen! Fastna med fingret i en motståndartröja!
 
Jag har varit tveksam hela tiden till om det ska bli en medalj. Och nu blir det ju ännu tuffare utan Gottfridsson. Vi får hoppas att målvakterna storspelar och att Claar lyckas som mittnia. Men jag ska inte deppa ihop i förväg. Sverige har fortfarande chansen eftersom Frankrike inte är i bästa slag. De hade problem med Tyskland igår och hade inte den inhoppande franske målvakten storspelat med en räddningsprocent runt 50 % så hade de förlorat. Vi får hoppas att det var en engångshändelse att Frankrike hade en målvakt som spelade bra. 
 
Men jag tycker fortfarande att Sveriges anfall inte flyter på lika bra som tidigare. Och vad höll Lagergren på med igår? Det håller inte att missa så många frilägen. Värst var väl lobben över målvakten som inte ens orkade över mållinjen. Men han var inte den ende som höll på med lite för mycket duttande i avsluten. Varför hålla på med lobbar och tumskruvar i en kvartsfinal? Sätt dit bolluslingen i stället! Wanne missade ännu en straff. Han är verkligen inte lika säker som tidigare år. Och hans avslut i slutsekunderna i första halvlek blev visserligen ett snyggt mål men egentligen ska han inte ens ta det avslutet. 
 
Nu var jag inte på plats i Stockholm men i tv kändes det som om det inte var samma tryck som i Göteborg. Det hjälper inte att det är fler på läktarna om de ändå inte hejar.
 
Och är det inte konstigt att domare från lag som fortfarande är kvar i mästerskapet får döma kvartsfinaler? De skulle i teorin kunna välja vilka lag som de vill ska gå vidare. 
 
Spanien snålspelade sig till ännu en semifinal. Kan inte låta bli att bli imponerad av den taktiska kyla som laget besitter. De var riktigt illa ute mot Norge igår men vann som vanligt ändå. Det måste svida i Norge att ännu en gång missa en semifinal genom att förlora i kvarten med ett mål i slutet. 
 
Nu är det exakt samma semifinaler som i EM. Det är som vanligt de fyra bästa lagen i världen som är i semifinal. Och med det kan man konstatera att Sverige har etablerat sig i toppen och det känns jäkligt skönt.
 
Men i år så tror jag inte att Spanien kan besegra Danmark. Det mesta lutar åt en final mellan Danmark och Frankrike. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0