Genrep

Nu är VM nära. Sverige har spelat sina två träningsmatcher före mästerskapet och ärligt talat så gick det väl inte särskilt övertygande. Även om Serbien är ett bra lag så kändes det ändå som om det fanns mycket som behövde bli bättre hos de blågula. Medaljerna känns helt plötsligt avlägsna. 
 
Försvaret läcker. Det tidigare stabila försvaret är för tillfället ihåligt. Kan det vara en konsekvens av att Martin Boquist inte längre är assisterande? Varken Solberg eller Apelgren har väl sin styrka i försvarsspel?
 
Men inte heller anfallspelet övertygar. Det var inte särskilt många kontringar i träningsmatcherna och det uppstyrda spelet var inte heller särskilt bra. Och Erik Johannson gör mig frustrerad. Han har varit fullständigt lysande i Kiel men i landslaget så funkar han inte riktigt. Tycker han gör det ena felbeslutet efter det andra. Det är synd eftersom han är det enda skyttehotet från nio meter. 
 
Inför mästerskapet så är det en sällsynt hype kring landslaget. Det var år sedan jag kände ett sådant intresse från media och allmänheten. En ny framgång på hemmaplan hade varit guld värd för handbollen men nu är jag rädd att det kommer att bli en anti-klimax. Men vi får se. Sverige inledde riktigt knackigt i EM och det blev ändå en guld. Vi får hoppas att Sverige nu bara blir bättre och bättre. Men redan i första matchen så kommer det att bli tufft. Brasilien är verkligen inte enkla att slå. 
 
Frankrike och Danmark känns som troliga finallag. Men jag tror att Island kan överraska. De har en ny gyllene generation. De kan mycket väl gå hela vägen om de undviker skador. Och är det kanske Norges tur denna gång? Det känns som om VM står mellan dessa fyra lag. 
 
Villket fall som helst så ska det bli kul att se VM-handboll igen. Jag tycker visserligen att det är vansinne att köra mästerskapen varje år (man borde ha samma intervall som fotboll och då hade det ändå blivit tre mästerskap på fyra år) men det är också kul att veta att det finns bra handboll att titta på varje vinter. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0