Så gick det inte längre

Så gick drömmen om guld i kras. Förlust mot Frankrike i semifinalen. Det var mycket prat efteråt om hur bra Frankrike hade varit. De flesta ville lyfta fram Frankrike men sanningen är väl den att Sverige inte var tillräckligt bra, inte att Frankrike var lysande. 
 
För Sverige har inte varit särskilt övertygande någon gång under VM. Palicka har räddad laget flera gånger men igår kunde inte ens han rädda Sverige. Varken anfalls- eller försvarsspelet har varit sig likt. Sverige har kontrat mindre, missat mer och spelat ut på kanterna alldeles för lite. Och så har man läckt bakåt. Det är något som behöver rättas till om det ska bli nya framgångar. 
 
Det är bara att konstatera att flera spelare inte varit lika bra i VM som i EM förra året. Darj, Claar,  Wanne, Ekberg, Lagergren och även Gottfridsson har alla presterat under sin högsta förmåga. Framförallt så har Lagergrens insatser i kvarts- och semifinal varit en katastrof. Den ende som lyft sig är Eric Johansson. Varför spelarna inte lyckats beror säkert på olika faktorer. Det kan röra sig om ålder, byte av klubb, skador eller helt enkelt av att vara ur form. 
 
Solberg fick frågan igår vilket som väger tyngst för att komma med i laget. Spelskicklighet eller personlighet. Svaret var tydligt. Personligheten väger tyngst. Men jag är rädd att han inte enbart menar vem som smälter bäst in i gänget utan att det mycket väl kan var så enkelt att han bara tar med spelare som han gillar. Och det är inte samma sak. En spelare som han inte tycker om kan mycket väl fungera i gruppen. Om min misstanke är rätt så är Solberg ute på en farlig väg. Ibland kan även spelskicklighet behövas. 
 
Jag tycker att Sverige är för tunna på mittsex. Det finns betydligt bättre svenska mittsexor framåt än Darj. Jag kan köpa att Andreas Nilsson inte tas ut eftersom han är för svag i försvaret men att inte ta ut Jesper Nielsen går däremot inte att förstå. Vad är det med honom som Solberg inte gillar?
 
Det är lite som när Bengan Johansson inte tog ut Axnér trots att han troligen var Sveriges bästa högersexa. Axnér kom inte med enbart för att Bengan inte tyckte om hans personlighet. 
 
Måste än en gång lyfta fram Spanien. De är så taktiskt skickliga. De kom hopplöst efter mot Danmark men gnetade sig nästan i kapp. Hade domarna inte fattat några mycket tveksamma beslut till Danmarks fördel och hade inte Landin storspelat så hade Spanien ännu en gång slagit ut Danmark. 
 
Nu blev det alltså de väntade lagen i final och vilket lag som ska bli världsmästare känns helt öppet. Men jag sätter en slant på Danmark. Landin kommer att vinna målvaktskampen och det blir det som avgör. Och bronspengen tar tyvärr Spanien. 
 
Vi får trösta oss med att vi är i världstoppen för att stanna något år till i alla fall. 
 
Och till sist måste jag säga att nästa gång Sverige arrangerar ett mästerskap så får man sansa sig och ha vettiga biljettpriser. Förbundet såg inget problem i att man behövde sänka priserna för att fylla arenorna men för mig är det ett misslyckande. Visst det är bra att försöka dra in så många slantar som möjligt till förbundet men det gäller också att skapa ett handbollsintresse så sporten kan överleva på sikt. Då gäller det att locka dit personer som idag inte är så intresserade av handboll och då måste man ha biljettpriser som inte skrämmer bort de som är tveksamma. Som det blev nu så var det väl enbart redan handbollsintresserade som kom. Högmod går före fall som det heter. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0