Så var det igång

Så var VM igång och vi är redan inne på tredje speldagen. Och än så länge inga sensationer. 
 
Sverige vann visserligen mot Brasilien men det var inte särskilt övertygande. Flinck på Aftonbladet skrev att laget hade handbromsen åtdragen men det är väl inte riktigt rätt liknelse. Jag tyckte snarare att man spelade alldeles för snabbt och slarvigt. Det var en uppsjö av tekniska fel i början och hade inte Palicka storspelat i andra halvlek så hade det kunnat bli en rysare och det mot ett lag som inte håller samma nivå som tidigare. Det bådar inte gott. Det krävs att laget lyfter sig om det ska bli medalj. Men försvarsspelet var i alla fall bättre än mot Serbien. Fast det kan ju ha med motståndet att göra.  
 
Jag gillade förresten Boquists kommentar om att Sverige borde vinna guld eftersom förbundet hade sagt att skälet till att han fick kicken var att laget skulle bli bättre. Det var ju rent skitsnack från förbundet eftersom det enbart handlade om att Solberg inte gillade Boquist.
 
Island mot Portugal var en hetsig match. Två lag som tydligt var irriterade på varandra och på domarna. Island vann men det satt rätt hårt inne. Kul också att se så många islänningar på läktarna i Kristianstad. 
 
Ikväll ser jag fram emot matchen mellan Egypten och Kroatien. Egypten hade oflyt i hemma VM och borde ha gått till semifinal. Det ska bli intressant att se om de är lika bra nu som då. Och det ska bli intressant att se om Kroatien har börjat marchen mot toppen igen. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0