Feghet

Simon Möller var bra idag också men inte på samma omänskliga nivå som i första matchen och precis som jag misstänkte så vann inte heller Sävehof. Det känns som om att han trots allt måste fortsätta att spela på hög nivå för att Sävehof ska vinna.
 
Men vilken otrolig rysare det blev ikväll! En uddamålsvinst efter två förlängsningsomgångar. Handboll kan inte bli mer spännande än så. 
 
Men trots att det var en härlig match som innehöll både kamp, nerver och en uppsjö av finesser så sitter jag ändå här med en dålig smak i munnen. Hur fega och enögda kan ett domarpar vara?! Det ena domslutet efter det andra gick mot Kristianstad. Helt otroligt! Och som vanligt så var den störste syndaren Jasmin Kliko. Jag har fortfarande ett ont öga till honom efter en semifinal för många år sedan mellan Drott och Lugi (det var på den tiden Drott var ett topplag, så det var ett tag sedan) där han dömde bort Lugi på ett liknande sätt som han dömde bort Kristianstad idag. Jag tycker det är rimligt att ifrågasätta om han verkligen borde döma matcher på denna nivå. Det borde finnas en gräns för hur partisk man kan tillåtas vara.
 
För det var lite väl många upprörande domslut idag. Uppfattningen delades även av dagens kommentatorer på tv. Charlie Sjöstrand var flera gånger lika irriterad som jag. 
 
Hur kunde han två gånger döma straff till Sävehof när Adam Selin helt regelrätt får Sävehofspelaren att göra ett offensivt fel? Och ena gången dessutom visa ut honom. Och att Skipagøtus två överfall på Markus Olsson enbart blev till en enda utvisning är också märkligt..Jennie Linell menade att det borde ha lett till ett blått kort. Men däremot var han snabb på att ge Hampus Henningsson ett rött kort för ett slag i ansiktet som i de allra flesta fall enbart inneburit en utvisning. Det går visserligen att hävda att domare är mänskliga och att de också kan göra fel, men när felen nästan enbart drabbar det ena laget så är något inte som det ska. Det hade varit intressant att höra honom förklara sina domslut. 
 
Måtte domarparet åtminstone ha diskvalificerat sig från att döma fler matcher i finalserien. 
 
Och vad ska man säga om sekretariatet som blåste Kristianstad på några eventuellt matchavgörande sekunder i slutet av andra halvlek?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0